Oslon oikeus on antanut John Carew’lle 14 kuukauden mittaisen vankilatuomion.

Oikeus katsoi Carew’n syyllistyneen veropetokseen vuosina 2014-19. Oikeuden mukaan kyseessä ei ole tahallinen teko, vaan ennemminkin vakava epähuolimattomuus. Maksamattomia veroja on noin 1,2 miljoonan euron edestä.

Carew lopetti pelaajauransa kesällä 2012, mutta jäi sen jälkeen asumaan Englantiin ja on maksanut veronsa saarivaltiolle. Oslon oikeuden mukaan Carew oli velvollinen maksamaan veronsa Norjaan, sillä hän vietti Norjassa yli puolet vuodesta 2014-19 välisenä aikana.

Norjalaishyökkääjä pelasi urallaan viiden ja puolen vuoden ajan Englannin kentillä. Carew edusti Aston Villaa, Stokea ja West Hamia. Parhaalla valioliigakaudella syntyi 13 täysosumaa.

Kolminkertainen Norjan vuoden jalkapalloilija voitti urallaan Ranskan ja Espanjan pääsarjamestaruudet.