Jalkapallomaailma on viime päivinä puhunut lähinnä kahdesta asiasta: Qatarin negatiivisista puolista MM-kisaisäntänä ja Cristiano Ronaldon kohuhaastattelusta.

Ronaldo haukkui hiljattain Piers Morganille antamassaan haastattelussa Manchester Unitedin valmennuksen, entisen valmennuksen, seurajohdon ja niin nykyisiä kuin entisiä joukkuekavereitaan. Haastattelun jälkeen hyökkääjä matkasi Portugalin MM-leirille.

Heti alkajaisiksi saatiin videokuvaa Portugalin pukuhuoneesta Ronaldon ja Bruno Fernandesin kohtaamisesta. Se oli hieman hyytävän oloinen.

Lue myös: Cristiano Ronaldon ja Bruno Fernandesin ”jäätävä kohtaaminen” levisi somessa

Selostaja Tuomas Virkkunen arvioi, ettei Ronaldon haastattelu kovin paljon vaikuta Portugalin tekemiseen MM-kisoissa. Se sen sijaan vaikuttaa, onko Ronaldo pelillisesti koskematon vai ei.

– Onhan se Ronaldo enemmän hidaste. En osaa sanoa, kuka siinä toimisi paremmin. Varmaan [Rafael] Leão ja [João] Félix ovat siinä aika vahvassa roolissa. Mutta faktahan on se, ettei [päävalmentaja Fernando] Santos uskalla Ronaldoa pudottaa, Virkkunen sanoo Valioliiga.comille.

– Brunon Santos uskalsi pudottaa viime EM-kisoissa, ja se oli ihan oikea ratkaisu, kun Brunolla ei vain lähtenyt rullaamaan. Se oli osoitus siitä, että kyllä Santosilla ballsit on, mutta Brunosta matka Ronaldoon on vielä järkyttävän pitkä.

– Mutta näiden Nations League -pelienkin perusteella ei se hyvältä näytä. Se on pelin hidastamista, käsien levittelyä aika lailla koko ajan ja turhautumisen näyttämistä. Keskityspalloissa Ronaldo sai aikaan jotain vaaratilanteita.

– Tehoja voi tulla, jos Rafael Leão vasemmalla pystyy painamaan siinä moodissa, jossa hän parhaimmillaan on. Hän menee käytännössä kenestä tahansa ohi. Napauttaa siihen keskityksen, ja siinä se voi toimia, että Ronaldo tekee maaleja. Mutta isossa kuvassa ei se Ronaldon pelaaminen hirveästi ainakaan peliä edistä. Portugalin onni on se, ettei se ole super prässäävä joukkue. Jos olisi, Ronaldon heikompi asema vielä korostuisi.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Lue myös