Englannin A-maajoukkue aloitti MM-urakkansa voitokkaasti maanantaina, kun Iran kaatui Dohassa 6-2.

MM-lopputurnauksen mustiin hevosiin kuuluva Englanti pelasi vakuuttavan ottelun maanantaina. Se hallitsi pelitapahtumia käytännössä alusta loppuun saakka ja osoitti kykenevänsä olemaan tarvittaessa myös tehokas joukkue.

Iranin kannalta ottelu sai ikävän alun, kun joukkueen ykkösmaalivahti Alireza Beiranvand törmäsi omaan puolustajaan ja sai kovan iskun päähänsä. Beiranvand joutui jättämään kentän kasvot veressä ja tilalle vaihdettiin Hossein Hosseini.

Uransa ensimmäisissä MM-kisoissa pelaava Jude Bellingham iski Englannin avausmaalin 35. minuutilla. Bellinghamin maalin jälkeen Englanti onnistui pistämään pelin nopeasti pakettiin, sillä seuraavan kymmenminuuttisen aikana Gareth Southgaten miehistö osui kahdesti. Bukayo Saka vei Englannin kahden maalin etumatkalle ja myös Raheem Sterling onnistui avausjakson lisäajalla. Lisäaikaa pelattiin jopa 14 minuuttia Beiranvandin loukkaantumisen vuoksi. Tauolle mentiin Englannin 3-0 -johdossa.

Saka vei Englannin 4-0 -johtoon tunnin kohdalla, mutta Iran ei jäänyt maaleitta. Portoa edustava Mehdi Taremi teki hienon maalin ja toi Iranin kolmen maalin päähän muutama minuutti Sakan osuman jälkeen, mutta se oli laiha lohtu Iranille. Kentälle vaihdettu Marcus Rashford nimittäin iski viidennen täysosuman Iranin verkkoon 71. minuutilla. Rashford ehti olla kentällä vain minuutin ennen maaliaan. Englanti iski kuudennen maalinsa 89. minuutilla. Nyt oli 20 minuuttia aiemmin kentälle vaihdetun Jack Grealishin vuoro.

Vielä lisäajan kymmenennellä minuutilla Iran sai VAR-tuomion myötä rangaistuspotkun. Taremi viimeisteli pallon varmasti maaliin.

Englanti pelaa seuraavan lohko-ottelunsa perjantaina Yhdysvaltoja vastaan.