Englannin laitapuolustaja Luke Shaw sanoo, että hänen maajoukkueensa ei ikinä juhlisi toisen joukkueen tappiota samalla tavalla kuin Wales teki vuoden 2016 miesten EM-kisoissa.

Kyseisen vuoden kisoissa Islanti pudotti sensaatiomaisesti Englannin turnauksesta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Sosiaalisessa mediassa lähti leviämään videoita, joissa Walesin joukkue juhli raivoisasti Englannin putoamista. Välieriin edenneen Walesin silloinen päävalmentaja Chris Coleman selitti suojattiensa reaktiota sillä, että Walesista tuli Englannin putoamisen myötä ainoa brittijoukkue, joka oli jäljellä kisoissa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Tiistaina Englanti ja Wales kohtaavat Qatarin MM-kisoissa lohkonsa päätöskierroksella. Englanti tarvitsee pelistä pisteen päästäkseen pudotuspeleihin, kun taas lohkojumbona majaileva Wales tarvitsee todennäköisesti voiton, sekä suosiollisen tuloksen Iranin ja Yhdysvaltojen välisestä ottelusta.

Manchester Unitedia edustava Shaw, 27, ei pitänyt Walesin reaktiosta viimeistä edellisissä EM-kisoissa.

– Tietenkään se ei ollut mukavaa. Voimme sanoa asioita haastatteluissa, mutta puhumme mieluummin kentällä kuin sen ulkopuolella, kommentoi Shaw Telegraphin mukaan.

– Mielestäni olemme kunnioittava joukkue. Teemme asiat oikealla tavalla. Se on esimerkki, jonka Gareth [Southgate] haluaa antaa. Olemme täysin sen takana. Olemme täysin kunnioittavia. Niin Gareth haluaa meidän toimivan.

Shaw myönsi, että Englanti voi saada lisää latausta Walesin kuuden vuoden takaisesta reaktiosta, mutta se ei saa hänen mukaansa olla ainoa motivaatiotekijä Englannin pelaamisessa.

– Meidän oman motivaatiomme pitää olla korkeimmalla mahdollisella tasolla. Olemme MM-kisoissa. Meillä on suuria tavoitteita, jotka haluamme saavuttaa.

– Joukkuemme ulkopuolisille ihmisille se (0-0-tasapeli Yhdysvaltoja vastaan) saattoi vaikuttaa maailmanlopulta, mutta me kaikki olemme positiivisella päällä. Viime EM-kisoissa me pelasimme tasapelin toisessa ottelussamme, ja miten siellä kävikään, sanoi Shaw viitaten Englannin hopeasijaan.

MM-kisojen lohko B
#JoukkueOVTHMP
1Englanti ENG32109-27
2Yhdysvallat USA31202-15
3Iran IRN31024-73
4Wales WAL30121-61