Entinen Englannin päävalmentaja Sven-Göran Eriksson uskoo Gareth Southgaten hyökkäysmateriaalin tekevän eron hänen omaan kisamiehistöönsä.

Ruotsalaisluotsi valmensi Three Lionsia vuoden 2006 MM-kisoissa. Englanti selvisi turnauksessa puolivälieriin, jossa joukkue putosi rangaistuspotkukilpailussa Portugalia vastaan.

Southgatella on Qatarissa tarjolla suurta leveyttä hyökkäyskalustossa. Kapteeni Harry Kanen rinnalla avausminuuteista taistelevat Raheem Sterling, Bukyao Saka, Phil Foden, Marcus Rashford, Jack Grealish ja Callum Wilson.

Erikssonilla oli omien sanojensa mukaan vain kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa hyökkäykseen.

– Ainoana erona näen sen, että nykyisessä joukkueessa on enemmän hyviä vaihtoehtoja. Kyse ei ole vain avauksen miehistä, Eriksson arvioi Sportsmailille.

– On vaikea sanoa, oliko vuoden 2006 joukkue parempi vai ei. Tänä päivänä vaihtoehtoja on kuitenkin enemmän. Esimerkiksi hyökkäyksessä minulla oli vain Wayne Rooney ja Michael Owen.

– Silloin tarjolla ei ollut kolmea tai neljää samankaltaista vaihtoehtoa. Se on nyt suuri ero. Harry Kane on tottakai varma aloittaja, mutta ketkä pelaavat hänen kanssaan? Southgatella on hyvä tilanne.

– Hänellä on todella hyviä vaihtoehtoja. Jokainen heistä on taitava yksilönä ja he ovat nopeita.

Englanti kohtaa tiistaina viimeisessä B-lohkon ottelussaan Walesin. Peli käynnistyy kello 21:00.

B-lohkon tilanne
#JoukkueOVTHMP
1Hollanti NED32105-17
2Senegal SEN32015-46
3Ecuador ECU31114-34
4Qatar QAT30031-70

LUE MYÖS!