Wales ja Englanti lähtivät tiistain otteluunsa lohkon ääripäistä; ensin mainittu jumbosijalta mukanaan vain yksi piste, jälkimmäinen piikistä neljällä pinnalla. Asemat pitivät – loppulukemat 0-3.

Aloitusvihellyksen aikaan kaikki lohkossa oli vielä auki – samaan aikaan toisalla kohtasivat Iran ja Yhdysvallat – Englannin toki olisi pitänyt hävitä peli vähintään neljällä osumalla pudotakseen jatkosta.

Marcus Rashfordin olisi pitänyt 10. peliminuutilla johtomaali – karkuun päässyt Man United -hyökkääjä joutui kuitenkin toteamaan Wales-vahti Danny Wardin paremmakseen. Leicester-torjuja onnistui vastaantulossaan mainiosti.

Torjunnasta huolimatta alku ei Walesille paljoa luvannut, Englanti vei tapahtumia kentällä mennen tullen.

Peli oli jakson puolivälissä pitkään seisahduksissa, kun Neco Williams pysäytti Rashfodrin laukauksen päällään ja putosi lähes tiedottoman oloisena nurmeen. Fulham-pakki kuitenkin palasi kuntoon ja jatkoi ottelua. Vajaat 10 minuuttia myöhemmin 21-vuotias kuitenkin katsottiin pakotetuksi vaihtoon.

Puolen tunnin kohdalla Harry Maguire päätti nostaa hyökkäystä omatoimisesti, ja paineli laukaisupaikkaan saakka – vetoon sen verran kierrettä että se painui ulos sivurajasta.

Englanti ei saanut elävästä pelistä juuri mitään aikaan, huolimatta totaalisesta yliotteestaan.

Walesille maaliton taukotulos olisi toki ollut varovaisen positiivinen, ellei Yhdysvallat olisi omassa pelissään mennyt Christian Pulisicin toimesta johtoon. Cymrun toiveet jatkomahdollisuuksista lepäsivät pitkälti toisen ottelun tasatuloksen varassa.

Wales romahti pikavauhdilla

Gareth Bale vaihdettiin tauolla kentältä, mahdollisesti viimeisessä maaottelussaan.

Pian toisen jakson alettua selvisi, että Wales ei näissä kisoissa enää pelaa. Ensin Rashford onnistui lopulta, vaparimaalilla takakulmaan.

Vain kahta minuuttia myöhemmin Phil Foden iski läheltä lukemiksi 0-2.

ESPN FC

@ESPNFC
Marcus Rashford and Phil Foden score in their first starts for England this World Cup 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿✅

Goals made in Manchester 😤

Kun Ward onnistui alussa pysäyttämään Rashfordin, sama ei todellakaan jatkunut lopussa. Vaparimaali sai seurakseen toisen, kun 25-vuotias leikkasi boksissa keskelle, ja ampui voimalla vahdin jalkojen välistä. 0-3.

Mark Ogden

@MarkOgden_
Rashford now joint top of race for World Cup Golden Boot with three goals alongside Mbappe, Gakpo and Enner Valencia

Vaikka Englanti tänäänkin jahkaili aikansa, sai se lopulta lohkosta maalierokseen 9-2. Seuraavassa vaiheessa joukkue saa vastaansa Senegalin.