Tottenham Hostpurin ja Juventuksen välinen yhteys on viime vuosina ollut kovassa käytössä. Spursin nykyinen manageri Antonio Conte omaa tunnetusti vahvan taustan torinolaisseurassa, mutta merkittävämpi tekijä juuri nyt on lontoolaisten johtoon kuuluva Fabio Paratici.

Juventuksen koko johtokunta erosi tällä viikolla, ja samalla seuraa alati tarkkailevien viranomaisten toiminta terävöityi. Rahaa on liikkunut laillisuuden rajamailla, ja hyvin todennäköisesti myös selkeästi laittoman puolella olevilla tavoilla, sanoo Guardia Di Finanza, eli Italian talouspoliisi.

Viime vuonna takavarikoitu, Paraticin seuraaja Federico Cherubinin muistikirja paljastaa La Gazzetta dello Sportin mukaan tapauksia, joissa pelaajien siirtosummiin pumpattu keinotekoisesti liian isoja rahamääriä. Raportissa kerrotaan Paraticin puolustautuneen sanoamalla, ettei neljän tai kahdeksan miljoonan sisällyttäminen pelaajan vaihtokauppaan ole ongelma, sillä pelaajien rahallista arvoa on vaikea määritellä.

Paraticin toiminta koskee myös ainakin kahta nykyisin Tottenhamia edustavaa pelaajaa; hänen aikanaan Juventus hankki Dejan Kulusevskin Atalantasta tammikuussa 2020, ja lähetti Christian Romeron samaan seuraan puolta vuotta sen jälkeen, kun oli hankkinut tämän Genoasta. Tutkijat uskovat, että siirtojen yhteydessä jäi kirjaamatta jopa 70 miljoonan euron suuruinen summa rahaa.