Manchester Cityn hyökkäävä keskikenttäpelaaja Phil Foden myöntää, että hänen MM-turnauksensa Englannin kanssa on ollut sekalainen.

Foden, 22, on pelannut tällä kaudella Cityssä 22 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä yhdeksän maalia ja syöttänyt kaksi.

Monet ihmettelivät, kun huippuvire ei johtanut avauksen paikkaan MM-kisoissa. Foden aloitti ensimmäisen lohkopelin vaihdossa ja seurasi seuraavan kokonaan penkillä. Lohkon päätösottelussa Walesia vastaan hän oli avauskokoonpanossa ja iski heti maalin.

Neljännesvälierässä Englantia odottaa Senegal, ja Foden uskoo, että hänellä on hyvät mahdollisuudet pitää avauksen paikkansa.

– Tämä on ollut ylä- ja alamäkeä. Olen pettynyt, kun en ole päässyt useammassa pelissä avaukseen, mutta se on osa näitä kisoja. Olen joukkuepelaaja ja käytän tilaisuuteni hyväksi, kun saan niitä, kommentoi Foden BBC:lle.

– Huomasin kisojen alussa paljon mediahuomiota minua kohtaan, sitä on vaikea sivuuttaa.

– Meillä on joukkueessa paljon kilpailua. Bukayo Saka on pelannut hyvin ja teki maalin ensimmäisessä pelissä. Marcus Rashford on onnistunut maalinteossa ja pelasi hyvin Walesia vastaan.

– Kaikki tekevät maaleja ja kaikki ovat osoittaneet osaamisensa, joten valmentajan on vaikea valita joukkueensa seuraavaan peliin.

– Uskon, että minulla on kaikki mahdollisuudet olla avauksessa seuraavassa ottelussa. Pelasin hyvin Walesia vastaan, mutta katsotaan, mitä tapahtuu.