Englannin päävalmentaja Gareth Southgaten jatko on vaakalaudalla. Englannin jalkapalloliitto antoi Southgatelle ensi vuoden puolelle aikaa kertoa lopullisesta päätöksestään.

Southgate johdatti Englannin MM-kisoissa puolivälieriin, jossa Ranska oli lopulta niukasti parempi maalein 2-1. Lisäksi Englanti oli lähellä jättipotti vuoden 2021 EM-kisoissa, jolloin se hävisi finaalin Italialle rankkarikisassa.

Southgate on valmentanut Englantia syksystä 2016 lähtien. Valmentajan on määrä kertoa aikeistaan tammikuussa. Southgate on saanut paljon kritiikkiä siitä, ettei hän olisi vielä riittävän hyvä valmentaja johdattaakseen Englannin isoihin voittoihin.

Asiantuntija Gary Neville asettui Southgaten jatkon kannalle.

– Hän on nähnyt kaiken ja mielestäni hänet tulisi pitää systeemin sisällä luodakseen tulevaisuutta. Hän on ollut siellä jo kymmenen vuotta, jonka aikana olemme saaneet nauttia menestyksestä naisissa ja nuoremmissa ikäluokissa.

– Mielestäni hän on menestynyt myös miesten kanssa ja hän on ollut tekemässä sitä kehitystä, joka on tapahtunut kymmenen vuoden aikana. Minun mielestäni hänen tulisi jäädä, Neville sanoi Sky Sportsille.

Neville antoi Englannin MM-kisaurakalle arvosanaksi 7,5. Hänen mielestä tappio Ranskalle oli kiikun kaakun.

– Putosimme, mutta pelasimme todella hyvin siinä pelissä, ja pari kolme asiaa meni meitä vastaan. Meille ei vihelletty rankkaria, eikä rikkeitä, Harry missasi rankkarin, vaikka hän on yleensä niin varma niissä. Sellaista sattuu jalkapallossa joka päivä, Neville sanoi.

LUE MYÖS!