PSV Eindhovenin päävalmentaja Ruud van Nistelrooy haluaisi pitää hyökkääjä Cody Gakpon joukkueessaan kauden loppuun saakka, mutta hän myöntää, ettei hollantilaisseura pysty välttämättä pitämään kultakimpalettaan niin pitkään.

Hollannille kolme maalia MM-kisoissa iskenyt Gakpo, 23, on pelannut tällä kaudella PSV:ssä 34 ottelua tehden niissä yhteensä 18 osumaa ja syöttäen yhtä monta.

Hänen suorituksensa ovat nostaneet hänet useiden Euroopan suurseurojen huulille. Aktiivisimmin huhuissa on pyörinyt Manchester United, jota valmentaa Gakpon maanmies Erik ten Hag.

Gakpo puhui viime kesänä muutamia kertoja ten Hagin kanssa, mutta siirtoikkunan loppusuoralla hänen vaihtoehtonsa olivat Leeds ja Southampton. Hollantilaishyökkääjä päätti jäädä kotimaahansa, mutta seuraavaksi hän siirtynee pari astetta isompiin ympyröihin.

Viime kuussa Gakpo luetteli toiveseuroikseen ”Real Madridin, Barcelonan, Manchester Unitedin, Manchester Cityn ja Liverpoolin”.

– Olisi kunnia pelata siellä, mutta minun on myös mietittävä, millainen joukkue sopisi minulle parhaiten, sanoi Gakpo NOS:n haastattelussa.

Pelaajaurallaan Manchester Unitedia edustanut van Nistelrooy, 46, on ylpeä siitä, että hän on saanut olla osa Gakpon tarinaa.

– Jos minä saisin päättää [milloin Gakpo siirtyy], niin sanoisin kesän, mutta se voi tulla myös nyt. Joskus tulee aika, jolloin ei voi sanoa ei, kommentoi van Nistelrooy Daily Mailin mukaan.

– On hienoa, miten hän on esitellyt osaamistaan. Nautin hänen katselemisestaan [MM-kisoissa]. Hän ansaitsee tämän, koska hän on käyttäytynyt hyvin, jatkanut työntekoa ja hyviä suorituksiaan.

– Minä pystyin auttamaan häntä erittäin läheltä, ja se tekee minut ylpeäksi.