Mikel Arteta on valmis käyttämään reilusti rahaa ensi kuussa varmistaakseen, ettei Arsenalin mestaruushaaveet jäisi ainakaan loukkaantumisista kiinni ykköskärki Gabriel Jesusin polvivamman valossa.

Arsenal on viiden pisteen karkumatkalla Valioliigan kärjessä, mutta sen miehistöstä saattaa puuttua kourallinen pelaajia, kun se isännöi West Hamia tapaninpäivänä.

Jesusin lisäksi Oleksandr Zinchenkolla, Takehiro Tomiyasulla ja Reiss Nelsonilla on lihasongelmia, ja Emile Smith Rowella puolestaan nivusvaivoja.

The Timesin mukaan Arteta on keskittynyt lisäämään joukkueeseensa laitahyökkääjän, keskikenttäpelaajan ja vasemman puolen topparin.

– Aiomme olla aktiivisia ja aktiivisuus tarkoittaa, että haluamme vahvistaa joukkuetta, hän sanoi.

– Tällä joukkueella ei edelleenkään ole ylellisyyttä olla maksimoimatta jokaista ikkunaa. Meidän on saatava oikea profiili ja pelaaja, joka vie meidät seuraavalle tasolle.

Arsenal on käyttänyt kolmena viime kesänä lähes 300 miljoonaa puntaa uusiin pelaajiin, mutta sillä on taloudellista joustovaraa jatkaa samaa rataa tässäkin ikkunassa vähennettyään palkkakustannuksiaan.

Yhdeksän Arsenalin pelaajaa on jo rehkinyt yli 1000 minuuttia Valioliigassa tällä kaudella, mikä on enemmän kuin yhdenkään muun joukkueen kohdalla.

Arteta on puolestaan tehnyt vain 11 muutosta aloittavaan kokoonpanoonsa 13 ottelussa, mikä on pienin määrä muutoksia koko sarjassa.

Artikkelia päivitetty 23.12. kello 19.14.

LUE MYÖS!