West Hamin puheenjohtaja ja osaomistaja David Gold menehtyi keskiviikkoaamuna 86 vuoden iässä lyhyen sairauden jälkeen, kertoo seura tiedotteessaan.

Koko ikänsä Hammersia kannattanut Gold hankki seuran osake-enemmistön vuonna 2010 yhdessä David Sullivanin kanssa, ja heidät kummatkin nimitettiin West Hamin puheenjohtajiksi.

– West Ham United vahvistaa syvästi surullisena, että rakas yhteisjohtajamme David Gold menehtyi keskiviikkoaamuna lyhyen sairauden jälkeen.

– David Gold, 86, kuoli rauhallisesti vierellään hänen uskolliset tyttärensä Jacqueline ja Vanessa sekä morsiamensa Lesley.

Edustusjoukkueen manageri David Moyes esitti suruvalittelunsa Goldin omaisille.

– Olen erittäin surullinen kuullessani tämän uutisen.

– Kaikkien pelaajien ja harjoituskentän henkilökunnan puolesta haluan ilmaista syvimmät osanottomme David Goldin perheelle näinä hyvin vaikeina hetkinä.

– Herra Gold kävi säännöllisesti harjoituskeskuksessamme ja hän oli aina suuri tuen ja kannustuksen lähde minulle ja pelaajille. Oli selvää, että hänellä oli aito ja vilpitön rakkaus seuraan ja hän oli sydämeltään todellinen kannattaja.

– Hän oli hyvin kiinnostunut kulissien takana työskentelevistä ihmisistä ja oli aina halukas auttamaan kaikin tavoin. Häntä tullaan kaipaamaan suuresti.

Gold varttui suoraan vastapäätä Boleyn Groundia – West Hamin entistä stadionia – ja pelasi seuran lapsena nuorisojoukkueissa.