Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag sanoo, että hän ei aio hopuuttaa laitahyökkääjä Jadon Sanchoa takaisin tositoimiin.

Sancho, 22, nähtiin viimeksi Unitedin paidassa 22. lokakuuta Valioliigan ottelussa Chelseaa vastaan. Sen jälkeen manchesterilaiset ovat pelanneet kymmenen ottelua ilman Englannin maajoukkuelaituria ja voittaneet niistä yhdeksän.

Marraskuussa ilmeni, että Sancho oli vetäytynyt sosiaalisesta mediasta ja matkustanut ten Hagin suosittelemien henkilökohtaisten valmentajien kanssa treenaamaan Hollantiin löytääkseen vireensä ja itseluottamuksensa uudestaan.

Hän ei ollut joulukuussa mukana myöskään Unitedin harjoitusleirillä Espanjassa, mutta hän on jo palannut seuran harjoituskeskukseen.

Sancho siirtyi Manchester Unitediin kesällä 2021 Borussia Dortmundista 85 miljoonalla eurolla, mutta hän on ajoittaisia pilkahduksia lukuun ottamatta ollut Valioliigassa kuin varjo entisestään.

Ten Hag on painottanut, että Sanchon henkilökohtaisessa harjoitusohjelmassa on painotettu fyysisen treenin lisäksi myös henkisen puolen asioita. Hollantilaisluotsi on useissa yhteyksissä sanonut, että hänen vaihtoehtonsa hyökkäyspäähän ovat vähissä, mutta Sanchoa ei kiiruhdeta kentälle ennen kuin hän on valmis.

– Haluaisin saada Jadonin takaisin mahdollisimman pian, mutta en voi myöskään pakottaa tätä prosessia eteenpäin, joten teen kaiken voitavani, mutta joitakin prosesseja ei voi pakottaa, ja tämä on yksi niistä, kommentoi ten Hag Manchester Evening Newsin mukaan.

– Joten minun on myös osoitettava kärsivällisyyttä, vaikka minulla ei ole kärsivällisyyttä, koska meillä on puute hyökkäyspään pelaajista, jotka ovat käytettävissä ja kykenevät antamaan panoksensa Valioliigassa, eivätkä pelkästään Valioliigassa, vaan huippujalkapallon korkeimmalla tasolla.

– Ja Jadon on sellainen, kun hän on kunnossa. Hän tuo lisää pelaamiseemme ja sitten meillä on ylimääräinen vaihtoehto, joten meillä on paremmat mahdollisuudet voittaa pelejä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Sancho on pelannut Unitedissa 52 ottelua tehden niissä yhteensä kahdeksan maalia ja syöttäen neljä. Kuva: Getty Images

– Meillä on vielä joitakin esteitä edessä, mutta mielestäni Jadon on menossa hyvään suuntaan. Ja kuten sanoin, en voi pakottaa tätä prosessia, joten en tee niin. Mutta olisin todella iloinen, kun hän palaa joukkueharjoitteluun, joten se on seuraava askel.

– Tällä hetkellä hän ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa. Puhun fyysisestä kunnosta, mutta fyysinen on myös yhteydessä henkiseen. Mutta uskon, että hän edistyy nyt hyvin fyysisessä osassa, ja se auttaa häntä. Toivon, että hän voi palata nopeasti, mutta en osaa sanoa, kuinka kauan siinä menee.

– Hän oli Hollannissa, mutta prosessi olisi voinut olla myös Englannissa. Mutta hyvä asia on se, että hän on palannut Carringtoniin ja se osoittaa, että hän edistyy ja on valmis seuraavaan askeleeseen.

– Uskon, että monien huippu-urheilijoiden – niin jalkapallossa kuin muissakin urheilulajeissa – on joskus hyvä lähteä pois paikasta, jossa on päivittäin, saadakseen uutta tunnelmaa ja uusia kokemuksia. Ihmisillä on erilaisia lähestymistapoja, ja se voi antaa sinulle oikean sysäyksen päästä takaisin raiteilleen.

– Jalkapalloilijat eivät ole robotteja. Kukaan ei ole samanlainen. Uskon, että kaikille tarvitaan yksilöllinen lähestymistapa. Ajattelimme yhdessä Jadonin kanssa, että se (henkilökohtainen ohjelma) oli paras valinta.