Kalvin Phillipsin pelikunto on parantunut Pep Guardiolan papereissa.

Englannin maajoukkuepelaaja sai aiemmin espanjalaismanagerilta kritiikkiä palattuaan harjoitusvahvuuteen ylipainoisena. LUE LISÄÄ!

Guardiola näkee Phillipsin kunnon kehittyneen.

– Hän haluaa muuttua. Ehkä tämä oli hänelle hyvä opetus jatkoa ajatellen, Guardiola totesi lehdistölle.

Hänen täytyy olla jopa loma-aikana täydellisessä kunnossa. Voit nauttia silloin olostasi ja tehdä mitä haluat, mutta sinun täytyy olla valmis, koska tämä on vaativa taso. Täällä täytyy pelata kolme ottelua viikossa ja pysyä kunnossa.

– Mutta kuten sanoin viime viikolla, hän on nyt parantanut tasoaan.

Phillips kärsi syksyn aikana olkapäävammasta, joka piti hänet kaksi kuukautta sivussa. Kesällä Leedsistä Cityyn saapuneella pelaajalla on ollut vaikea murtautua puolustavan valioliigamestarin avaukseen.

Guardiola muistuttaa Phillipsin rikkonaisesta syksystä. City-manageri uskoo, että keskikenttäpelaajan on löydettävä pelirytminsä joukkueessa.

– Kalvin oli jo viime kaudella suuren osan kaudesta Leedsissä loukkaantuneena. Hän saapui tänne, eikä pystynyt harjoitella. Hän kärsi ja joutui olkapääleikkaukseen.

– Hän taisteli MM-paikasta ja pääsi sinne. Siinä oli kuitenkin pitkä aika, kun hän oli pelaamatta. Tässä kilpailussa ja meidän systeemissämme tarvitaan pelirytmiä ja meidän pelimme ymmärtämistä.

City kohtaa tänään FA Cupin kolmannella kierroksella Chelsean.

LUE MYÖS!