Pep Guardiola paljasti, että Englannin maajoukkuemies Kalvin Phillips jäi monien yllätykseksi pois Manchester Cityn kokoonpanosta Liverpoolia vastaan, koska hän palasi MM-kisoista ”treenikelvottomana”.

Vaikka Englannin maajoukkuetoverit John Stones, Phil Foden ja Jack Grealish pääsivät kaikki pelaamaan torstai-illan Carabao Cup -voitossa, puuttui kesällä Leedsistä hankittu Phillips kokonaan joukkueesta.

27-vuotias keskikentän ankkurin pelasi vain 40 minuuttia MM-kisojen aikana. Hän matkusti Qatariin pitkän pelitauon jälkeen oltuaan lähes koko alkukauden sivussa olkapäävamman takia.

– Hän ei ole kunnossa, Guardiola sanoi Phillipsistä, joka on pelannut vain yhden Valioliiga-pelin tällä kaudella.

– Hän ei saapunut parhaassa kunnossa harjoittelemaan.

Samaan aikaan Guardiola antoi tunnustusta ”murjottelevalle” Kevin De Bruynelle hänen loistavasta esityksestään Cityn kilpailijoita vastaan.

Belgialainen keskikenttäpelaaja jätti huonot MM-kisat taakseen ja valmisteli kaksi maalia sellaisella suorituksella, josta on tullut hänen tavaramerkkinsä viimeisen kahdeksan vuoden aikana Etihad Stadiumilla.

Guardiola kuitenkin myönsi, että hänen tähtipelaajansa on sytytettävä tulipalo itsessään, jotta hän voi tehdä tällaisen suorituksen.

– Hän oli loistava tänään, erinomainen, Guardiola sanoi.

– Kevin on ollut täällä kahdeksan vuotta, ja te tunnette hänet yhtä hyvin kuin minä.

LUE MYÖS!