Harry Maguiren kausi on ollut vaikea.

Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag on pudottanut Maguiren penkille. 29-vuotias toppari on päässyt kuluvalla kaudella vain neljästi avauskokoonpanoon Valioliigassa.

Ten Hag on päätöksillään osoittanut, ettei juurikaan luota virhealttiiseen toppariin. Sen sijaan Qatarin MM-lopputurnauksessa Maguire kuului Englannin luottopelaajiin.

Manchester Unitedin seuralegenda Rio Ferdinand kummastelee, miksi ten Hag on peluuttanut jopa laitapuolustaja Luke Shaw’ta topparina ennemmin kuin Maguirea.

– Shaw’ta peluutetaan ennemmin topparina kuin Maguirea. Se olisi sama juttu kuin olisin itse mennyt MM-kisoihin, pelannut siellä hyvin ja kaikki olisivat kehuneet peliesityksiäni ja sitten palatessani seurajoukkueeseen Patrice Evra olisi pelannut topparina, Ferdinand totesi Vibe with Fivessä.

– Siinä tilanteessa olisin halunnut kuristaa Evran. Olisin laittanut Evran sellaiseen kuntoon harjoituksissa, ettei hän kykenisi pelaamaan. Olisin kävellyt suoraan valmentajan toimistolle ja sanonut, ettet kunnioita minua.

Ferdinandin mielestä Maguiren on vaihdettava maisemaa. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

– Maguiren on lähdettävä. Uskon hänen jäävän otteluruuhkan vuoksi, eikä Manchester United ehtisi saamaan korvaajaa. Maguire pelaa cup-otteluissa.