Kauden toiseen Manchesterin derbyyn lähdetään kiihkeistä asemista. Manchester United rullaa haastamaan Cityä kaikki kilpailut mukaan luettuna kahdeksan ottelun voittoputkessa.

Samalla United on noussut sarjataulukossa neljän kärkeen neljän pisteen päähän toisena olevasta naapuristaan.

Cityllä on puolestaan ollut MM-kisatauon jälkeen ailahtelevia esityksiä, kuten pistemenetys Evertonia vastaan Valioliigassa ja alkuviikon putoaminen Liigacupissa sarjajumbo Southamptonin kynsissä.

Kuntopuntari:

Manchester United: V, V, V, V, V

10.1. Man United-Charlton 3-0 (Carabao Cup)
6.1. Man United-Everton 3-1 (FA Cup)
3.1. Man United-Bournemouth 3-0 (Valioliiga)
31.12. Wolverhampton-Man United 0-1 (Valioliiga)
27.12. Man United-Nottingham 3-0 (Valioliiga)

Manchester City: H, V, V, T, V

11.1. Southampton-Man City 2-0 (Carabao Cup)
8.1. Man City-Chelsea 4-0 (FA Cup)
5.1. Chelsea-Man City 0-1 (Valioliiga)
31.12. Man City-Everton 1-1 (Valioliiga)
28.12. Leeds-Man City 1-3 (Valioliiga)

Poissaolijat:

Manchester United:

Anthony Martial (muu, epävarma)
Jadon Sancho (muu)
Donny van de Beek (polvi)
Diogo Dalot (reisi

Manchester City:

Ruben Días (reisi)
John Stones (muu)

Arvioidut avauskokoonpanot

Manchester United (4-2-3-1 ):

David De Gea; Tyrell Malacia, Luke Shaw, Raphael Varane, Aaron Wan Bissaka; Christian Eriksen, Casemiro, Alejandro Garnacho, Bruno Fernandes, Antony; Marcus Rashford

Manchester City (4-3-3):

Ederson; Joao Cancelo, Aymeric Laporte, Nathan Áke, Kyle Walker; Ilkay Gündogan, Rodri, Kevin De Bruyne; Phil Foden, Erling Haaland, Riyad Mahrez.

Valmentajien kommentit

Erik Ten Hag, Manchester United

Ten Hag toivoo, että United asennoituu derbyyn oikealla tavalla. Vahva valmistautuminen tulee olemaan tärkeässä osassa.

United ei halua toistaa lokakuun virheitä.

– Voimme mielestäni kilpailla jokaista seuraa vastaan. Manchester City on toki parhaimmillaan kova vastustaja kenelle vain. Jos olemme parhaimmillamme, meillä on mahdollisuus.

– Jos pelaamme samalla tavalla kuin Cityn kotona (3-6-tappio lokakuussa), meillä ei ole mahdollisuuksia. Meillä on oltava hyvä joukkue, oikeanlainen organisointi ja oikea asenne kentällä. Voittava asenne on tärkeintä. Sen me tarvitsemme lauantaina.

– Kukaan ei ole tässä joukkueessa seuraa suurempi. Jokaisen on annettava panoksensa joukkueelle. Kyse ei ole vaan 11 avauksen pelaajasta vain koko ryhmästä.

Pep Guardiola, Manchester City

Guardiola kertoi, ettei Man Unitedin huippuvire yllätä häntä. City-manageri palasi myös alkuviikon cup-tappioon Southamptonia vastaan.

– Southamptonia vastaan tapahtunut ei yllättänyt minua. Me yritimme välttää sen. Toivottavasti sitä ei tapahdu enää koskaan.

– Meidän oltava oma itsemme ja esiinnyttävä sen mukaisesti jokaisessa ottelussa. Southampton-tapahtumien jälkeen mestaruus on viimeinen asia, josta huolehdin.

– Me emme ole olleet parhaimmillamme otteluissa, jotka eivät ole olleet meille hypoteettisesti tärkeitä. Tätä on tapahtunut myös edellisinä kausina ja meidän on saatava muutos välittömästi.

– Manchester United on parantanut paljon. Se on normaalia, kun uusi valmentaja on saapunut. Joukkueessa on näkynyt selvää kehitystä.

Televisiointi, mistä näet pelin?

Manchester Unitedin ja Manchester Cityn välinen kamppailu alkaa lauantaina kello 14:30 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata suorana Elisa Viihde Viaplaylla sekä V sport 2 -kanavalla.

Ottelun studio käynnistyy kello 14:00. Selostajana toimii Ville Kuusinen.

LUE MYÖS!