Manchester City isännöi Tottenhamia Valioliigassa torstai-iltana. Manchester City voitti ottelun 4-2.

Viime viikonloppuna derbyn Manchester Unitedille hävinnyt Manchester City oli pahassa paikassa, sillä sen on tästä lähtien jätettävä pistemenetykset minimiin saadakseen sarjakärki Arsenalin kiinni.

Arsenalin paikallisvastustaja Tottenham oli tehdä melkoisen yllätyksen Etihadilla – tai siltä se ainakin näytti juuri avausjakson lopussa.

Dejan Kulusevski ja Emerson nimittäin veivät vain muutaman minuutin sisällä Tottenhamin kahden maalin etumatkalle. Ensimmäinen maali syntyi Edersonin ja Rodrin virheistä. Kaksikon yhteispeli ei luonnistunut boksin edustalla ja pallo päätyi Kulusevskille, joka laukoi sen varmasti takakulmaan. Vain hetkeä myöhemmin Emerson puski pelivälineen lähietäisyydeltä ohi Edersonin, ja peli oli jo 0-2.

Manchester City kuitenkin marssi toisella jaksolla rinnalle ja ohi. Julián Álvarez kavensi ottelun toisen jakson alussa ja Erling Haaland tälläsi hetkeä myöhemmin sarjakauden 22. maalinsa, joka nosti Manchester Cityn tasoihin kuin salaman iskusta. Riyad Mahrez viimeisteli toisella jaksolla kaksi maalia.

Manchester City nousi viiden pisteen päähän yhden ottelun vähemmän pelanneesta Arsenalista.