Pep Guardiola uskoo Mikel Artetan käytökseen kohdistuneen kritiikin johtuvan kateellisuudesta.

Arsenalin espanjalaismanageria on arvosteltu aggressiivisesta käyttäytymisestään kentän laidalla. Arteta sai myös varoituksen viime sunnuntain kamppailussa Manchester Unitedia vastaan. LUE LISÄÄ!

Sarjan kärkijoukkueet Arsenal ja Manchester City kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella perjantain FA Cupin neljännen kierroksen ottelussa. Arteta, 40, työskenteli ennen Lontooseen saapumistaan Cityssä Guardiolan apuvalmentajana.

Guardiolalla on syvä kunnioitus oppipoikaansa kohtaan.

– Kun olet sarjan kärjessä, heidän on väheksyttävä sinua eri tavalla. He tekevät nyt juuri sitä. Tiedän kokemuksesta, Guardiola kommentoi lehdistölle ennen perjantai-illan kohtaamista.

– Hän haluaa voittaa minut ja minä hänet. Jos häviämme, emme tule olemaan maailman parhaimpia ystäviä.

– Minä kunnioitan häntä valmentajana ja ihmisenä. Se ei tule muuttumaan, vaikka me tappelisimme kentän laidalla. Se tulee tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin. Mutta sen tapahtuminen ei tulisi muuttamaan kunnioitustani häntä kohtaan.

Artetan Arsenal johtaa Valioliigassa Cityä viiden pisteen erolla. Tykkimiehillä on mahdollisuus napata ensimmäinen sarjamestaruus kauden 2003-2004 jälkeen.

Guardiola, 52, uskoo, että Arteta olisi voinut olla myös hänen seuraajansa Cityssä, jos espanjalainen olisi päättänyt lähteä.

– Olen varma, että jos olisin lähtenyt, hän olisi täällä. Minä kuitenkin jatkoin sopimustani, eikä hän halunnut odottaa. Sitä ei näin tapahtunut.

– Jokaisella on omat haaveensa ja uskon hänen menneen unelmien seuraansa. Hän on Arsenalin kannattaja. Hän pelasi siellä ja rakastaa seuraa.

– Kun me teimme paljon maaleja, hän hyppi ja juhli niitä, paitsi yhtä joukkuetta vastaan. Silloin minä hypin ja hän vain istui paikallaan. Se oli Arsenal. Sanoin vain, että tämä kaveri tykkää todella Arsenalista.

Manchester Cityn ja Arsenalin välinen FA Cupin kamppailu käynnistyy kello 22:00 Suomen aikaa.

LUE MYÖS!