Englannin Liigacupia sanotaan jatkuvasti täysin turhaksi kilpailuksi, joka lähinnä vain tuottaa joukkueille ylimääräistä rasitusta ja aikatauluongelmia. Useimmiten näitä puheita luonnollisesti viljellään kyseisestä cupista pudonneitten taholta.

Tällä kaudella vaikuttaa vahvasti siltä, etteivät energiajuomamerkin mukaan nimetyn cupin loppuottelijat todellakaan ole edellä mainitulla kannalla. Mikäli Nottingham Forest ei keskiviikkona kykene Old Traffordilla jättiyllätykseen, nähdään finaalissa taisto kahden Unitedin välillä.

Newcastle United on jo varma Wembleylle matkaaja, varmistettuaan tiistaina välieränsä toisessa osassa voiton Southamptonista, yhteismaalein 3-1. Uuden varallisuutensa turvin nousua Englannin terävimpään eliittiin havitteleva suurseura ei ole voittanut isoa pyttyä vuosikymmeniin. Magpiesille minkä tahansa kilpailun voitto olisi valtava askel.

Fabian Lukas Schär

@fabianschaer
This TEAM is going to Wembley!!!🖤🤍#nufc

Manchester United ei sekään ole viime vuosina voittanut asioita lähellekään totuttuun tahtiin. Manageri Erik ten Hag sanookin seuran elävän pokaaleista, ja haluavan sellaisen nyt myös Liigacupista. Joukkueen tiellä loppuotteluun seisoo vielä Nottingham Forest, joka tosin taipui hollantilaisluotsin ryhmälle välierän ensimmäisessä osassa kotonaan lukemin 0-3. Yllätys on siis melkoinen, mikäli Steve Cooperin lauma vielä parin kääntää.

Unitedeista Newcastle on pääsarjan osalta ollut meneillään olevalla kaudella toistaiseksi vahvempi. Vaikka Manchesterin suunnalta on viime aikoina tehty todella kovaa nousua, on Eddie Howen ryhmä edelleen yhtä pykälää korkeammalla sarjataulukossa, vaikkakin vain maalieron turvin.

Ex-Harakka Kevin Nolan uskoo, että Newcastlelle sopisi altavastaajan asema loppuottelussa mainiosti.

40-vuotias sanoo myös, että jokainen seuran kannattaja vaihtaisi mielellään paikan Valioliigan neljän kärjessä voittoon Wembleyllä.

BBC 5 Live Sport

@5liveSport
"I think Newcastle will relish being called underdogs" 😤

"Once you get a first trophy you can say we are winners and it starts breeding that confidence" 💪

🗣️ Former #NUFC midfielder Kevin Nolan says every Newcastle fan would prefer a win at Wembley over top 4

#BBCFootball