Declan Ricen on määrä poistua West Hamista kuluvan kauden jälkeen.

Rice hylkäsi yli vuosi sitten West Hamin jatkosopimustarjouksen. West Ham teki Ricelle seurahistorian rahakkaimman jatkosopimustarjouksen, mutta keskikenttäpelaaja kieltäytyi siitä. Rice haluaa siirtyä muihin maisemiin kesällä.

Englannin A-maajoukkueen luottopelaajiin lukeutuvan Ricen siirtohinnaksi on arvioitu selvästi yli sata miljoonaa euroa. Englantilaismedian mukaan West Ham on arvioinut Ricen hinnaksi noin 150 miljoonaa euroa.

West Hamin päävalmentaja David Moyes muistuttaa Ricen rikkovan kaikki siirtosummaennätykset Valioliigassa, kun hän poistuu lontoolaisseurasta.

– Ricestä tulee ehdottomasti todellinen huippupelaaja. Rice rikkoo tulevaisuudessa englantilaispelaajasta maksetun siirtosummaennätyksen jättäessään West Hamin. Ricen poistumisesta on sanottu vaikka mitä, ja nähdessäsi, mitä siirtosummien kanssa on viime aikoina tapahtunut, Rice rikkoo ne kaikki, kun oikea aika koittaa, Moyes vakuutti.

Englantilaismediassa Riceä ollaan viime aikoina yhdistetty varsinkin Arsenaliin.