Arsenalista Ranskan liigajoukkue Reimsissa lainalla oleva hyökkääjä Folarin Balogun johtaa sarjan maalipörssiä 14 osumallaan. Mittakaavaa tilastosijalle antavat viiden kärjestä löytyvät, 21-vuotiaan takana olevat nimet; Ex-Gunner Alexandre Lacazette, Kylian Mbappé, Neymar ja Jonathan David.

Viimeiseen 10 päivään Balogun on tehnyt lisäajan tasoitusmaalin PSG:n verkkoon, ja hattutempun Lorientia vastaan. Euroopan huippuliigoissa vain Erling Haaland, Harry Kane ja Victor Osimhen ovat tehneet enemmän maaleja tällä kaudella. Osumat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta.

– Maalimäärä on upea, mutta sen lisäksi tulee paljon muuta. Liike, tietoisuus pelistä, älykkyys. Hänellä on sitä kaikkea, kirjoittaa ranskalaistoimittaja Julien Laurens.

Balogun teki ennen Ranskaan siirtymistään jatkosopimuksen Arsenalin kanssa, ja seurassa joudutaankin pohtimaan, mitä tehdään lainan päätyttyä ensi kesänä. Jatkaako nuori tykki lainalla, vai nouseeko haastamaan Gabriel Jesusia ja Eddie Nketiahia omassa seurassaan?

– Hän on täydellinen paketti hyökkäjäksi, sanoo Reims-luotsi William Still.

Laurens pohtii pelaajan tulevaisuutta.

– Hän on Arsenalille positiivinen päänsärky. Annetaanko hänelle paikka joukkueessa, lainataanko, vai myydäänkö hänet isolla summalla?