Manchester United -legenda Rio Ferdinand on leimannut Lisandro Martínezin Valioliigan parhaaksi puolustajaksi tällä hetkellä.

Argentiinalaistoppari on pelannut avainroolia Erik ten Hagin alaisuudessa sen jälkeen, kun hänet hankittiin noin 50 miljoonalla eurolla Ajaxista viime kesänä, auttaen joukkueensa sarjataulukossa kolmanneksi.

25-vuotias nimettiin ottelun parhaaksi pelaajaksi lauantain 2–1-voitossa Crystal Palacea vastaan, minkä jälkeen Ferdinand kehui hänen debyyttikautensa esityksiä omalla FIVE -YouTube-kanavallaan.

– Tämänhetkinen vire huomioiden kyllä, Ferdinand sanoo kysyttäessä onko Martínez sarjan paras puolustaja.

– En usko, että mistään muualta on tulossa kovinkaan paljon vastaväitteitä. Mielestäni hän on dominoiva, aggressiivinen, johtava, kommunikoi hyvin, osoittaa luonnetta ja on läsnä tärkeinä hetkinä.

Siirron jälkeen syntyi paljon puhetta siitä, pystyykö Martínez selviytymään Valioliigan fyysisyydestä ollessaan vain 175 senttimetriä pitkä.

Ferdinand paljasti olleensa yksi näistä epäilijöistä, jotka ovat myöhemmin todistettu vääriksi.

– Olin yksi niistä, jotka kyseenalaistivat: ”Pystyykö hän fyysisesti kilpailemaan täällä, jos joukkueet ottavat hänet silmätikukseen?”

– Ja toistaiseksi hän ei ole joutunut siihen tilanteeseen, ainakaan säännöllisesti. Emme ole nähneet näin käyvän, eikä siitä ole tullut minkäänlaista narratiivia, joten on sanottava, että hyvin tehty häneltä.