Videotuomari Lee Mason ei piirtänyt paitsiolinjasta viivaa Brentfordin kiistanalaisessa tasoitusmaalissa Arsenalia vastaan, kertoo BBC.

Arsenal ja Brentford päätyivät lauantaina Valioliigassa 1-1-tasapeliin Emirates Stadiumilla.

Ivan Toney toi vieraat tasoihin 74. minuutilla, mutta maalin hyväksymistä edelsi pitkä videotarkistus.

Ensiksi tutkittiin tilannetta, joka tapahtui noin kymmenen sekuntia ennen kuin pallo ylitti maaliviivan. Brentfordin Ethan Pinnock esti paitsioasemassa ollessaan Arsenalin Gabriel Magalhãesia liikkumasta kohti palloa vapaapotkutilanteessa.

Kyseisessä tilanteessa ei nähty syytä maalin hylkäämiselle, mutta sitä seurasi vielä toinen tilanne, josta olisi voitu mahdollisesti viheltää paitsio.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

afcstuff

@afcstuff
🚨 It is understood that VAR operator Lee Mason had instead focused on a possible offside offence a few seconds earlier, involving Ethan Pinnock & Arsenal defender Gabriel Magalhães, before failing to ‘fully investigate’ Christian Norgaard’s positioning. [@SamJDean] #afc

afcstuff

@afcstuff
🚨 Brentford’s controversial equaliser against Arsenal was WRONGLY allowed to stand because of a human error by VAR, who failed to draw the correct offside lines. Lee Mason did NOT EXAMINE whether Christian Norgaard was offside before crossing for Ivan Toney to score. [@SamJDean]

Pallo jäi pomppimaan Arsenalin rangaistusalueelle, kunnes Pinnock puski sen Christian Nørgaardille, jonka syötöstä Toney pääsi viimeistelemään tyhjään maaliin. BBC:n mukaan videotuomari Mason ei kuitenkaan piirtänyt VAR-systeemillä paitsiolinjasta viivaa, jonka avulla olisi voitu päätellä, oliko Nørgaard paitsiossa vai ei.

Selkkauksen katsotaan johtuneen ”inhimillisestä virheestä”. Samaa selitystä käytettiin näin ollen lauantaina kaksi kertaa, sillä myös Brightonin Pervis Estupiñánin väärin hylätty maali Crystal Palacea vastaan laitettiin inhimillisen erehdyksen piikkiin.