Merseysiden derbyyn lähdettiin keskeltä kautta, joka on ollut molemmille joukkueille vaikea. Ottelun alun perusteella heikko menestys ei ole yllättävää, niin sekavaa toimittaminen oli niin Liverpoolin kuin Evertonin osalta. Jürgen Kloppin ryhmä löysi kuitenkin voittoon tarvittavan ruuvin ja vei pelin 2-0.

Anfieldin isännät painoivat alussa näennäisesti, muttei punaisten 10. minuutin vapaapotkusta huolimatta kummallakaan joukkueella varsinaisia vaaratilanteita ollut.

Jakson puoliväliin tultaessa Liverpool oli entistä enemmän niskan päällä, ja piti palloa pitkiä jaksoja hyökkäyskolmanneksella.

Kymmentä minuuttia ennen taukoa Evertonin James Tarkowski puski kulmapotkusta pallon tolppaan. Liverpool nappasi tilanteen itselleen, ja Mohamed Salah iski kotijoukkueen johtoon. Kaikki edellä mainittu tapahtui alle minuutin sisään.

Reilut kolme minuuttia tauon jälkeen Liverpool teki jälleen vastaiskumaalin; nyt tilastoihin nimensä sai ensimmäisellä valioliigaosumansa tyhjiin napauttanut Cody Gakpo.

Squawka Live

@Squawka_Live
Cody Gakpo is the first Liverpool player to score his first Premier League goal in a Merseyside derby since Raul Meireles in January 2011. 🔴

#LIVEVE

Gakpo vaikutti kuin uudestisyntyneeltä maalin viimein tehtyään. Hollantilainen oli järjestelemässä jo 3-0 -osumaa tunnin pelin jälkeen, mutta Darwin Nunez laukoi ohi takakulman.

Nunez teki 20 minuuttia ennen täyttä aikaa tilaa paluuta pitkän toipumisjakson jälkeen tekevälle Diogo Jotalle.

Everton ei saanut varsinaista kiriä missään vaiheessa aikaan.

Liverpool ohitti voitollaan sarjataulukossa Chelsean, nousten yhdeksänneksi.