Arsenal isännöi Manchester Cityä tänään, keskiviikkona, Valioliigassa.

Tykkimiehet ja City ovat peliin lähdettäessä peräkkäisillä sijoilla taulukon kärkipäässä. Arsenal johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla manchesterilaisiin, jotka ovat pelanneet ottelun enemmän.

Joukkueet kohtasivat viimeksi tammikuun lopussa FA Cupin neljännellä kierroksella, jolta Manchester City eteni jatkoon 1-0-voiton turvin.

Illan ottelu on Arsenalin ja Cityn ensimmäinen kohtaaminen tämän kauden Valioliigassa.

Arsenalin piti isännöidä Cityä sarjaottelussa jo 19. lokakuuta, mutta joukkueet suostuivat siirtämään ottelun myöhempään ajankohtaan, jotta Arsenal pystyisi pelaamaan Eurooppa-liigan rästipelinsä PSV Eindhovenia vastaan.

Lontoolaisten piti kohdata PSV 15. syyskuuta, mutta ottelu jouduttiin siirtämään kuningatar Elisabet II:n kuoleman takia. Uudeksi pelipäiväksi valikoitui 20. lokakuuta, joten Arsenalin olisi pitänyt pelata kaksi peliä kahdessa päivässä, mutta se pääsi Man Cityn kanssa sopuun ottelusiirrosta.

Kuntopuntari (Valioliiga)

Poissaolijat

Arsenal

Gabriel Jesus (polvivamma)
Mohamed Elneny (polvivamma)

Emile Smith Rowe, epävarma (reisivamma)
Reiss Nelson, epävarma (reisivamma)

Man City

John Stones (reisivamma)

Erling Haaland, epävarma (kolhu)

Arvioidut avaukset

Arsenal

Trossard, Nketiah, Saka
Ødegaard, Partey, Xhaka
Zintšenko, Gabriel, Saliba, White
Ramsdale

Man City

Álvarez
Grealish, de Bruyne, Mahrez
Rodri, Gündoğan
Aké, Dias, Akanji, Walker
Ederson

Valmentajien kommentit

Mikel Arteta, Arsenal

Arsenalin managerilta Mikel Artetalta kysyttiin lehdistötilaisuudessaan, mikä on Manchester Cityn suurin uhka.

– He joukkueena. He ovat todellakin ansainneet sen, mitä he ovat tehneet kuuden viime vuoden aikana.

– Meidän haasteemme on päästä samalla tasolle. Meidän on käytettävä sitä haastetta ja sitä energiaa sanoaksemme, että ”tuolle tasolle me haluamme”. Se on se taso, ja me menemme sitä kohti.

Arteta aloitti tunnetusti valmennusuransa Cityn managerin Pep Guardiolan apuvalmentajana. Arsenalin peräsimeen siirryttyään hän on kohdannut Guardiolan seitsemän kertaa ja lähtenyt noista peleistä kuudesti häviäjänä.

– Tässä on kyse joukkueesta, seurasta ja siitä, missä me olemme. Minulle tässä ei ole kyse tietyn managerin voittamisesta. Tässä on kyse seuraavan vastustajan voittamisesta, ja tässä tapauksessa se on Man City, sanoi Arteta.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Artetan Arsenal on hävinnyt tällä kaudella Valioliigassa vain kahdesti. Kuva: Getty Images

Pep Guardiola, Man City

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola puhui omassa lehdistötilaisuudessaan tunteikkaasti siitä, että hänen suojattinsa tulevat puolustamaan Valioliigan mestaruutta viimeiseen asti.

– Me puolustamme tätä mestaruutta viimeiseen päivään asti. Suurin motivaatio on se, että en halua luopua Valioliigasta.

– Jos he (Arsenal) voittavat meidät, koska he ovat parempia, niin minä olen ensimmäisenä onnittelemassa heitä, kuten olen aina urallani tehnyt.

– Me haluamme tehdä tästä taistelun, jossa heidän on vietävä se (mestaruus) käsistämme. Sitä minä haluan, taistella täysillä puolustaaksemme mestaruuttamme.

– Jos emme onnistu, niin se johtuu siitä, että toiset olivat parempia. Meidän on hyväksyttävä se ja kehityttävä. Emme saa luovuttaa ja jättää parastamme tekemättä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Guardiola tavoittelee viidettä Valioliiga-mestaruuttaan. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Emirates Stadiumilla pelattava pelattava ottelu alkaa kello 21.30 ja näkyy suorana V Sport 2 Suomi -kanavalta sekä Elisa Viihde Viaplaysta. Pelin selostaa Mikko Innanen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Pep Guardiolan opista Mikel Arteta hyppäsi Arsenalin peräsimeen.

Keskinäisistä kohtaamisista Guardiola on vienyt seitsemästä kuusi ja vain kerran Arteta on pystynyt yllättämään mestarinsa.

Miten käy huomenna?

#Valioliiga