Tottenham joutui tiistaina varsin varamiehisenä Mestarien liigan neljännesvälierien avausosaan AC Milania vastaan.

Spursilla oli isoja poissaoloja varsinkin keskikentällään, josta uupuivat loukkaantuneet Yves Bissouma ja Rodrigo Bentancur sekä pelikieltoa kärsinyt Pierre-Emile Højbjerg.

Milania vastaan keskikentällä olivat Pape Matar Sarr, 20, ja Oliver Skipp, 22, jotka olivat kummatkin ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Mestarien liigassa. Sarrille kyseessä oli myös hänen debyyttinsä Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailussa.

Kummankin peliminuutteja tutkaillessa käy selväksi, että Sarr ja Skipp eivät luultavasti olisi olleet avauskentällisessä, jos Tottenham olisi lähtenyt peliin täysikuntoisena. Sarr oli ennen tiistaita pelannut vain reilut 200 minuuttia Spursin edustusjoukkueessa ja Skippin tämän kauden peliminuutit näyttivät alle neljääsataa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Pape Matar Sarr's game by numbers vs Milan:

76 touches (most)
59 passes attempted (most)
12 possession won (most)
9 duels won
7 final third entries
5 tackles made
1 chance created
1 interception

A really impressive #UCL debut. 💪
Oliver Skipp's game by numbers vs Milan:

100% tackles completed
93% passing accuracy
51 passes completed (most)
9 final third entries
5 duels won
5 possession won
2 chances created
2 clearances
2 fous won

They did well together in the Tottenham midfield. 👏

Milan oli kotikentällään vahvempi 1-0-lukemin, mutta Sarr ja Skipp esiintyivät edukseen. BT Sportin lähetyksessä Tottenhamin entinen keskikenttäpelaaja Jermaine Jenas jakoi kehuja nuorukaisille.

– Katseet kiinnittyivät heihin ja he tiesivät sen kyllä. Rehellisyyden nimissä he molemmat pelasivat ylpeästi ja itseluottamuksen kanssa. Mielestäni he olivat tämän illan positiiviset asiat, etenkin Sarr, joka syötteli hyvin ja pelasi aggressiivisesti.

– Tämä oli Antonio Conten kannalta suuri positiivinen asia, kun hän pystyi lähtemään tähän pelin luottaen siihen, että nämä kaksi hoitavat homman keskikentällä. Se ei ollut kentän osa-alue, jota katsoin tänään ja ajattelin, että siellä on parannettavaa.

Myös Valioliigan topparilegenda Rio Ferdinand oli vaikuttunut nuoren kaksikon tekemisestä.

– Nuorena pelaajana haluaa tulla sopeutuneeseen ja itselleen sopivaan joukkueeseen, jolla on paljon itseluottamusta. Tällä hetkellä Tottenham on joukkue, jossa on paljon reikiä. He (Sarr ja Skipp) ovat varmasti kuulleet, millaista melua kannattajat ovat pitäneet viime viikkoina, ehkä jopa kuukausina.

– Sellaisessa tilanteessa on vaikea tulla sisään. Kun siihen lisätään vielä San Siro ja Mestarien liiga, niin näille kahdelle on annettava tästä pelistä paljon kunniaa. Tämä oli valtava itseluottamuksen kasvattaja kahdelle nuorelle pelaajalle, jotka haluavat tehdä uransa tässä seurassa.