Manchester United pelasi torstaina Barcelonan vieraana 2-2-tasapelin Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausosassa.

Kotijoukkue otti odotetusti pallonhallinnan alusta alkaen itselleen, mutta tilanteenpuolikkaita nähtiin kummassakin päädyssä.

United eteni 26. minuutilla kuin varkain tekopaikalle, kun Aaron Wan-Bissaka eteni oikealta laidalta yllättävän helposti keskityspaikalle ja haki syötöllään Jadon Sanchon, jonka kuti meni kimmokkeen kautta niukasti takanurkasta ohi.

Hetkeä myöhemmin Wout Weghorstille avautui loistopaikka viedä United johtoon, mutta hollantilaishyökkääjän veto suuntautui suoraan kohti Barça-vahti Marc-André ter Stegeniä.

Barcelonalle sattui puolen tunnin tietämillä parikin kohtalokkaan oloista harhasyöttöä omalla kenttäpuoliskollaan, mutta United ei kyennyt hyödyntämään saumojaan.

Toista jaksoa oli takana vajaat viisi minuuttia, kun Barcelona siirtyi johtoon kulmapotkusta. Raphinhan keskitys tavoitti Marcos Alonson, joka puski pallon takatolpan vierestä sisään. 1-0.

Peliä ehdittiin jatkaa vain pari minuuttia, kunnes Manchester United tuli tasoihin. Fred vapautti linjan taakse Marcus Rashfordin, joka laukoi pienehköstä kulmasta maanuoliaisen sisään. 1-1.

Vajaan tunnin kohdalla United osui toistamiseen. Manchesterilaiset pelasivat kulmapotkun lyhyenä ja Rashford pääsi etenemään päätyviivaa pitkin kohti maalia. Lopuksi hän tarjoili pallon maalin edustalle ja peliväline kimpoili Barcelonan puolustajan Jules Koundén kautta verkkoon. 1-2.

Varsinaista peliaikaa oli noin vartti jäljellä, kun Barcelona nousi tasoihin. Raphinha lähetti oikealta laidalta kierteisen keskityksen maalille ja pallo meni pelaajaröykkiön jalkojen välistä suoraan sisään. 2-2.

Barcelona painoi pelin loppuhetkillä kovaa päälle, mutta United sinnitteli 2-2-lukemissa loppuvihellykseen.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Old Traffordilla.