Liverpool hävisi Mestarien liigan puolivälierän ensimmäisen osaottelunsa Real Madridia vastaan Anfieldilla lukemin 2-5.

Otteluun lähdettiin molempien osapuolten kannalta ongelmallisilla taustoilla.

Match of the Day

@BBCMOTD
🔴 Liverpool are winless in their last six against Real Madrid (D1, L5)...

... BUT...

... Real Madrid have only won one of their previous seven away games against English sides in the #UCL ⚪

Which way is it going to go tonight?

#BBCFootball

Muutosta historiaan oltiin tekemässä kuitenkin melko nopeasti, kun Darwin Nunez pääsi iskemään Anfieldin isännät johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Mohamed Salah siirsi pallon uruguaylaiselle maalin eteen valkoisten puolustuksen läpi hämmentävän helposti, ja tämä napautti sen kantapäällään ohi hölmistyneen Thibaut Courtois’n.

Lisää tuli 14. minuutilla, Real-maalivahdin kammottavan virheen jälkeen. Courtois otti puolustuksen palautuksen vastaan rinnallaan, ja oli avaamassa peliä uudelleen – onnistuen kuitenkin siirtämään pallon polvellaan suoraan Salahille; 2-0.

Liverpool FC

@LFC
Our Egyptian king. Our European king 👑

Simply incredible, @MoSalah ❤️

Meteli stadionilla oli melkoinen, kun lehtereillä uskottiin omien tekemiseen täysin. Volyymi tuli kuitenkin hiljenemään rajulla kädellä.

Vinicius toi vieraat peliin mukaan, kun jo illan kolmas maali syntyi 21. minuutilla. Brasilialaisen hurja veto lähti keskeltä punaisia, oikeaan takakulmaan.

36. minuutilla oli Alissonin vuoro sekoilla – pallo suoraan Viniciukselle, joka pompautti sen roikkuna sisään. Liverpoolin yliote tipotiessään, lukemat tasan 2-2.

47. minuutilla vieraat painelivat ohi.

Joe Gomez kopautti Viniciuksen nurin boksin laidalla, Realille vapaapotku sivulta. Luka Modric lähetti pallon voimalla maalin etten, josta Eder Militao puski sen yhtäläisellä voimalla sisään. Isäntien puolustus ei tilanteesta kokonaisuudessaan suuria pisteitä kerännyt.

Gomezin ilta synkkeni edelleen, kun Karim Benzeman veto kimposi hänestä ohi Alissonin 55. minuutilla. Vieraat saivat tilanteessa syötellä sivuttain hyökkäyskolmanneksella pitkään, ja toinen siirto pystysuuntaan muutti tilanteeksi jo 2-4.

Jürgen Klopp näki tunnin vaiheilla tuoreemman pään tähtiensä, Nunezin ja Cody Gakpon saaneen yrittää riittävästi; kaksikon tilalle Diogo Jota ja Roberto Firmino.

Kotijoukkueen keskikentän menetyksestä ylivoimahyökkäykseen päässyt Real paukutti taululle 67. minuutilla jo illan viidennen maalinsa, Benzeman saadessa asetella vetoaan.

Neljännesvälierä on kaksiosainen – Liverpool lähtee sen vierasosuudelle todella syvästä kuopasta.