Loris Kariuksen kumppani Diletta Leotta on lähettänyt miehelleen sydämellisen kannustusviestin, ennen maalivahdin paluuottelua.

Karius, 29, on debytoimassa Newcastlen paidassa sunnuntain Liigacupin loppuottelussa Manchester Unitedia vastaan.

Newcastlen ykkösvahti Nick Pope sai ulosajon viikko sitten Valioliigassa pelatussa Liverpool-ottelussa. Kakkosvahti Martin Dubravka puolestaan edusti syksyllä lainalla Man Unitedia.

Karius ei ole pelannut kilpailullista ottelua kahteen vuoteen. Maalivahdin edellinen ottelu englantilaisseurassa oli Liverpoolin paidassa vuoden 2018 Mestarien liigan finaalissa.

Karius teki tuolloin kaksi suurta virhettä, jotka johtivat 1-3-tappioon Real Madridia vastaan. Saksalaistorjujaa kritisoitiin voimakkaasti tappiosta ja hänestä tehtiin syntipukki.

Karius vietti finaalin jälkeen lainajaksoja Besiktasissa ja Union Berlinissä ennen saapumistaan Newcastleen.

– Kirjoitan tämän kirjeen huomenna sinulle tai myöhemmin, kun tämä ottelu joka vei sinut takaisin kentälle näiden kahden tuskallisen vuoden jälkeen on ohi, Leotta kirjoitti kirjeessään Athleticille.

– Kaksi vuotta surullisia öitä, solmu kaulasi ympärillä ja ne pahat ajatukset, jotka estivät sinua pelaamasta. Se ei kuitenkaan vienyt suurinta intohimoasi. Vihreää jalkapallokenttää, josta miljoonat lapset haaveilevat päivittäin.

– Suuri kiitos joukkueellesi ja sille voimalle mitä olette toinen toisiltanne saaneet. Se oli kova isku, mutta kuten olet minulle opettanut, elämästä vain kymmenen prosenttia on sitä mitä sinulle tapahtuu. 90 prosenttia sitä miten reagoit siihen.

– Joskus on otettava askel taaksepäin, jotta pääsee taas nousemaan. Olen varma, että tämä noususi saa koko joukkueen lentoon. Kukaan ei ansaitse tätä sinua enemmän.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
"Dear Loris,

I would like to write this letter to you tomorrow, or later, once the game taking you back on the pitch after these two interminable, painful and incredible years is over."

Loris Karius' girlfriend's moving letter to the Newcastle United goalkeeper.