Brentfordin hyökkääjä Ivan Toney on myöntänyt rikkoneensa Englannin jalkapalloliiton (FA) vedonlyöntisääntöjä, kertoo BBC.

Se tarkoittaa, että 26-vuotiasta Toneya uhkaa mahdollisesti pitkä pelikielto. Hän sai marraskuussa syytteen 232 vedonlyöntirikkomuksesta ja joulukuussa vielä 30 rikkomuksesta.

Toney on tiettävästi myöntänyt monet rikkomuksista, mutta kiistää osan niiistä. FA:n säännöt kieltävät pelaajilta vedonlyönnin otteluista tai tietojen jakamisen peleistä vedonlyöntitarkoituksessa.

Väitetyt rikkomukset tapahtuivat 25. helmikuuta 2017 ja 23. tammikuuta 2021 välisenä aikana, jolloin Toney edusti Scunthorpe Unitedia, Wigan Athleticia, Peterborough Unitedia ja Brentfordia.

Brentfordin maalitilastoa johtava Toney on pelannut tällä kaudella 23 ottelua iskien niissä yhteensä 15 osumaa ja syöttäen neljä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

FA määräsi Englannin maajoukkueen ja Newcastlen puolustajalle Kieran Trippierille kymmenen viikon pelikiellon joulukuussa 2020, koska hän oli antanut muille tietoja, joiden perusteella nämä saattoivat lyödä vetoa hänen siirrostaan Tottenhamista Atlético Madridiin.

Vuonna 2017 Joey Barton – silloinen Burnleyn pelaaja – sai 18 kuukauden pelikiellon, joka lyheni 13 kuukauteen valituksen jälkeen, kun hän myönsi asettaneensa 1 260 jalkapalloon liittyvää vetoa 10 vuoden aikana.