Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Bruno Fernandes on saanut runsaasti kritiikkiä sunnuntain esityksestään Liverpoolia vastaan Valioliigassa.

Liverpool nöyryytti Unitedia historiallisin 7-0-lukemin, eikä manchesterilaisten kapteeninnauhaa kantanut Fernandes, 27, varsinaisesti näyttänyt hyvää esimerkkiä joukkuekavereilleen.

Portugalilaistaituri kiukutteli jatkuvasti tuomaristolle, kalasteli vapaapotkuja kömpelöillä kaatumisilla ja lopetti parissa tilanteessa pelaamisen, kun peli oli jo käytännössä ratkennut kotijoukkueen hyväksi.

Yksi Fernandesin illan erikoisimmista tilanteista nähtiin 81. minuutilla Manchester Unitedin päädyssä toisen kulmalipun vieressä.

Fernandes suojasi palloa Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldilta, joka liukui pelivälineen päätyrajasta yli. Alexander-Arnold nappasi tilanteessa vielä pallon syliinsä, mikä suututti Fernandesin, joka yritti kammeta sen puolustajan käsistä pois.

Tilannetta vierestä seurannut avustava tuomari piti ilmeisesti Fernandesin otteita turhan aggressiivisena ja pyysi tätä rauhoittumaan. Paikalta poistuessaan Alexander-Arnold vielä heitti pallon kohti Fernandesin alavatsaa, mistä portugalilainen hermostui entisestään.

Fernandes katsoi heiton jälkeen kysyvästi avustavan tuomarin suuntaan ennen kuin lähti itsekin tilanteesta pois. Samalla hän kuitenkin töytäisi selkeästi avustavaa tuomaria selkään.

Sky Sportsin tuomariasiantuntija, Valioliigassa vuosina 1992-2007 viheltänyt Dermot Callagher uskoo, että Fernandes selvisi töytäisystään ilman punaista korttia tai varoitusta vain, koska avustava oli ensin koskenut Portugalin maajoukkuepelaajaan rauhoitellessaan häntä.

Callagher piti kuitenkin Fernandesin käytöstä moitittavana.

– Minulla on siitä ristiriitaisia tunteita. Emme halua, että pelaaja kajoaa tuomariin, mutta sanoisin, että tuomari itse asiassa kajosi Fernandesiin enemmän kuin toisinpäin.

– Luulen, että koska tuomari teki sen ensin, Fernandes ikään kuin huitaisee hänet pois tieltään.

– Vaikka en suvaitse sitä, erotuomari on vaikeassa tilanteessa, sillä jos hän menee ja tekee asiasta numeron, Fernandes todennäköisesti sanoo: ”No, hän tarttui minuun ensin”.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Football Daily

@footballdaily
🗣 "The assistant actually man-handles Fernades more than he did."

Former Premier League referee Dermot Gallagher does not condone Bruno Fernandes man-handling the official but as the official man-handled first there is slight leeway

Callagher uskoo, että avustava koski Fernandesiin, jotta portugalilaisen ja Alexander-Arnoldin välinen tilanne ei menisi pidemmälle.

– En silti usko, että se on viisasta. Näin vuosia sitten West Bromin ottelun, jossa eräs avustava tarttui pelaajaan kiinni. Hän (pelaaja) ei tiennyt, kuka se oli, ja hän vain pyyhkäisi kätensä poikki ja sanoi: ”Irti minusta!”. Jos se olisi osunut tuomaria suuhun, hän olisi saanut 12 ottelun pelikiellon.

– Minusta on oltava tarkkana. Kyllä, asioita halutaan estää, mutta on oltava hyvin varovainen. Emme voi tehdä isoa numeroa siitä, että Fernandes työntää häntä, kun häntäkin on itse asiassa työnnetty.

Callagherin mielestä erotuomari Andy Madley käytti ”maalaisjärkeä”, kun hän ei rangaissut Fernandesia tilanteesta.

– Minusta tuossa oli juuri sitä maalaisjärkeä. Jos katsoi ottelua, Andy Madley itse asiassa puhui Fernandesille hiljaa pallottomassa tilanteessa ja sai viestinsä perille ilman, että hän teki siitä julkista.