Chelsean kausi on ollut surkea.

Thomas Tuchel sai potkut jo syyskuun alussa.

Tuchelin korvaajaksi saapunut Graham Potter on ollut vaikeuksissa etenkin tuloksellisesti ja valmentaja oli tiettävästi vielä viime viikolla akuutin potku-uhan alla, mutta Chelsea onnistui voittamaan Borussia Dortmundin ja etenemään Mestarien liigan puolivälieriin.

Chelsea voitti viikonloppuna Leicesterin. Kyseessä oli Chelsealle kolmas peräkkäinen voitto. Seura on tosin edelleen Valioliigassa kymmenentenä ja pääsy ensi kauden Mestarien liigaan on kiven alla.

Kai Havertz on saanut kuluvalla kaudella huomattavaa kritiikkiä peliesityksistään. Potter on peluuttanut Havertzia kärjessä.

Havertz onnistui maalinteossa Dortmund-ottelussa ja lisäksi iski maalin Leicesterin verkkoon. Havertz myönsi ottelun jälkeen, että kuluva kausi on ollut pelaajille henkisesti vaikea. Se on näkynyt myös kotioloissa.

– Jalkapallo on elämämme. Jos häviät ottelun, ei elämäsi ole suinkaan helppoa. Uskon, että jokainen kotonani, etenkin tyttöystäväni, on joutunut käymään läpi vaikeita viikkoja ja kuukausia. Uskon hänen olevan nyt onnellinen. Minäkin olen. Jos sinulla on huono päivä töissä… en sano sitä sanaa, minkä haluaisin, mutta et tunne oloasi hyväksi.

– Jalkapalloilijoilla on jatkuvasti kovat paineet selässään. Haluamme tehdä kannattajat onnellisiksi. Emme voi olla onnellisia, jos emme onnistu siinä. Voittaminen on aina parasta ja voitimme taas, joten voimme nauttia muutaman päivän ajan.