Valioliigasta putoaminen tietäisi monelle West Hamin pelaajalle roimaa palkanalennusta, kertoo Telegraph.

Kahdella viime kaudella Hammers tuli Valioliigassa kuudenneksi ja seitsemänneksi, mutta kuluvalla sesongilla se on ajautunut putoamistaisteluun, vaikka lontoolaisseura käytti viime kesänä yli 180 miljoonaa euroa uusiin hankintoihin.

Hienoista viime kausista huolimatta West Ham on sisällyttänyt kaikkiin uusiin sopimuksiin putoamisklausuulin, jonka myötä pelaajan palkka putoaa merkittävästi, jos joukkue tippuu Mestaruussarjaan.

Myös kaikkien viime kesän isojen hankintojen sopimuksiin sisällytettiin kyseinen klausuuli.

West Hamin palkkakuningas on Lyonista 43 miljoonalla eurolla hankittu keskikenttäpelaaja Lucas Paquetá, joka tienaa ”reilusti yli” 100 000 puntaa (noin 113 000 euroa) viikossa. Muita korkeapalkkaisia pelaajia ovat muun muassa Kurt Zouma, Gianluca Scamacca ja Emerson Palmieri.

Telegraphin tiedossa ei ole, onko jokaisella Hammersin pelaajalla putoamisklausuuli sopimuksessaan, mutta seura on ”hyvin turvattu” palkkakustannustensa osalta, jos pahin tapahtuu.

Paquetán ja Jarrod Bowenin odotetaan olevan ensimmäisten lähtijöiden joukossa, jos West Ham ei säilytä sarjapaikkaansa. Kapteeni Declan Ricen taas odotetaan vaihtavan maisemaa ensi kesänä huolimatta siitä, missä Hammers pelaa ensi kaudella.

Kirjoitushetkellä West Ham on Valioliigassa 17. sijalla, maalieron turvin putoamisviivan yläpuolella.