Liverpool pelaa tänään, keskiviikkona, Real Madridin vieraana Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa.

Madrid oli 21. helmikuuta ensimmäisessä osassa vahvempi maalein 5-2.

Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon ovat selvinneet jo Chelsea, Manchester City, Bayern München, Internazionale, AC Milan ja Benfica.

Valioliigan edustajista ainoastaan Tottenhamin tie on toistaiseksi tyssännyt ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, mutta Liverpool lähtee haastavasta tilanteesta tavoittelemaan jatkopaikkaa.

Keskiviikon toisena otteluna nähdään Napolin ja Eintracht Frankfurtin välinen kamppailu Italiassa. Napoli voitti avausosan 2-0.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
The Round of 16 concludes...

What's happening tonight then? 🤔

#UCL

Kuntopuntari

Real Madrid: V, T, H, T, V

11.3. Real Madrid – Espanyol 3-1 ( La Liga)
5.3. Real Betis – Real Madrid 0-0 (La Liga)
2.3. Real Madrid – Barcelona 0-1 (Copa del Rey)
25.2. Real Madrid – Atlético Madrid 1-1 (La Liga)
21.2. Liverpool – Real Madrid 2-5 (Mestarien liiga)

Liverpool: H, V, V, T, H

11.3. Bournemouth – Liverpool 1-0 (Valioliiga)
5.3. Liverpool – Manchester United 7-0 (Valioliiga)
1.3. Liverpool -Wolverhampton 1-0 (Valioliiga)
25.2. Crystal Palace – Liverpool 0-0 (Valioliiga)
21.2. Liverpool – Real Madrid 2-5 (Mestarien liiga)

Poissaolijat

Real Madrid

David Alaba (takareisivamma)

Liverpool

Jordan Henderson (sairastuminen)
Stefan Bajčetić (lähentäjävamma)

Arvioidut avaukset

Real Madrid

Vinícius, Benzema, Valverde
Kroos, Tchouaméni, Modrić
Nacho, Rüdiger, Militão, Carvajal
Courtois

Liverpool

Gakpo, Núñez, Salah
Fabinho, Diogo Jota, Milner
Robertson, Konaté, van Dijk, Alexander-Arnold
Alisson

Valmentajien kommentit

Carlo Ancelotti, Real Madrid

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti sanoi lehdistötilaisuudessaan, että paineet ovat avausosan tuloksen myötä illan kotijoukkueella.

– Henkisesti huomisen ottelu on monimutkaisempi meille kuin Liverpoolille. Liverpoolin on tultava täysillä ja saatava paras mahdollinen itsestään irti alusta loppuun, tapahtui mitä tahansa.

– Ensimmäisen osan tulos luo meille siinä mielessä epäilyksiä. Yritämme olla parhaimmillamme ensimmäisestä minuutista lähtien, mutta on väistämätöntä, että meillä on enemmän epäilyjä kuin vastustajallamme.

– Meidän on pelattava parhaamme mukaan. Emme halua lähteä laskelmoimaan, vaan toistamaan ensimmäisen ottelun avointa peliämme.

– Me emme ainakaan pelaa ajatellen, että meillä on etulyöntiasema johtomme takia. Tästä tulee avoin ottelu ja me haluamme hyökätä parhaamme mukaan. Liverpool tulee tänne kääntämään otteluparia. Me emme ajattele vain puolustamista. Ei, me ajattelemme enemmän hyökkäämistä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ancelottin Madrid on kohdannut kovia vastustajia viime aikoina. Kuva: Getty Images

Jürgen Klopp, Liverpool

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoi lehdistötilaisuudessaan, että hänen joukkuettaan odottaa valtava, muttei mahdoton haaste.

– Vaikka meillä olisi vain yhden prosentin mahdollisuus [päästä jatkoon], niin minä haluan yrittää.

– Olemme täällä pelaamassa erittäin vahvaa vastustajaa vastaan ja yritämme voittaa pelin. Niin vaikeaa kuin se onkin, se on luultavasti mahdollista – ei todennäköistä, mutta mahdollista, ja siksi olemme täällä. Katsotaan, mihin se johtaa meidät.

– Kunnioitamme tätä kilpailua ja vastustajaa liikaa, jotta emme rehellisesti sanottuna voisi olla odottamatta tätä peliä. Se on vaikea tehtävä, aiheutimme itsellemme vaikean tilanteen, mutta kuten sanoin, odotan peliä joka tapauksessa.

Klopp kehui Real Madridin yksilöistä etenkin Vinícius Júnioria ja Karim Benzemaa. Hänen mukaansa Liverpoolin suurin ongelma avausosassa oli vastahyökkäysten torjuminen toisella jaksolla.

– Taktisessa mielessä meidän on oltava superaktiivisia pallon kanssa ja ilman. Madridia vastaan ei voi pelata puolustamatta erittäin korkealla tasolla. He pyrkivät pelaamaan hyvää jalkapalloa, joten meidän keskikentän prässimme on oltava loistavaa.

– Kun meidän on otettava hyökkäyssuuntaan niin paljon riskejä, meidän on varmistettava, että voimme välttää myös vastahyökkäykset, joten se on aika lailla se juttu. Sen lisäksi en nähnyt mitään massiivista ongelmaa taktisessa suunnitelmassamme, emme vain puolustaneet vastahyökkäyksiä tarpeeksi hyvin toisella puoliajalla ja Madrid teki niistä hienoja maaleja. Siinä se suurin piirtein on.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Kloppin Liverpool voitti toissa viikkona Manchester Unitedin 7-0, mutta hävisi seuraavassa pelissään sarjanousija Bournemouthille 0-1.
Kuva: Getty Images

Televisiointi

Estadio Santiago Bernabéulla pelattava ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana C More Sport 1:ltä ja C Moren suoratoistopalvelusta. Studiolähetys alkaa 21.30 ja pelin selostaa Tuomas Virkkunen.