Liverpoolin manageri Jürgen Klopp käänsi nopeasti katseensa tulevaan hänen joukkueensa pudottua keskiviikkona Mestarien liigasta.

Real Madrid voitti Liverpoolin keskiviikkona kotikentällään 1-0 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon yhteismaalein 6-2.

Putoamisen myötä Liverpoolin loppukauden ykköstavoite on selkeä: päästä Valioliigassa neljän parhaan joukkoon ja siten ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Liigacupissa ja FA Cupissa Liverpool tipahti ulos neljännellä kierroksella, joten pokaaleista punapaidat eivät tällä kaudella pelaa.

Valioliigassa Liverpool on kirjoitushetkellä kuudentena, kuusi pistettä perässä neljäntenä majailevaa Tottenhamia, joka on pelannut ottelun enemmän.

Artikkeli jatkuu taulukon alla.

Valioliiga sijat 4-8
#JoukkueOVTHMP
3Manchester United Man Utd38236958-4375
4Newcastle381914568-3371
5Liverpool381910975-4767
6Brighton381881272-5362
7Aston Villa381871351-4661

Liverpool pelaa seuraavan ottelunsa vasta maaliskuun maajoukkuetauon jälkeen, ja sillä on edessään haastava kolmen pelin rupeama Valioliigassa. Seuraavissa otteluissaan Liverpool kohtaa yhdeksän päivän sisällä Manchester Cityn (1.4.) ja Chelsean (4.4.) vieraissa sekä Arsenalin (9.4.) kotikentällään.

Klopp sanoi keskiviikon europelin jälkeen, että maajoukkuetauon jälkeinen kolmen huippuottelun koitos saattaa määrittää koko Liverpoolin loppukauden.

– Kilpailun (Mestarien liigan) voittaakseen on oltava loistava, emmekä me olleet sitä tänään, joten tulos oli reilu. Mutta tämä on tietysti se kilpailu, jossa me haluamme olla mukana joka vuosi, ja se on nyt valtava haasteemme, kommentoi Klopp Sky Sportsin mukaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Real Madrid have eliminated Liverpool from the Champions League three years in a row 😳

Dominance 😤

– Meillä on maajoukkuetauon jälkeen kunnon jalkapalloviikko edessämme. Kohtaamme kolmessa pelissä Cityn, Chelsean ja Arsenalin. Ihmiset tulevat sanomaan, että me hävisimme Bournemouthille, mutta tuosta voi tulla aika ratkaiseva viikko.

– Meidän työmme on rutistaa kaikki mahdollinen irti tästä kaudesta. Tämä on ollut outo kausi toistaiseksi. Kaksi viimeisintä peliämme [Valioliigassa], sensaatiomainen esitys Man Unitedia – erittäin hyvää joukkuetta – vastaan ja sitten todella huono esitys Bournemouthia – hyvää joukkuetta – vastaan, mutta meidän ei olisi pitänyt hävitä sitä peliä.

– Se lisäsi taas paineitamme. Jos olisimme saaneet kolme pistettä, niin uskon, että kaikki [kärkijoukkueet] olisivat tunteneet hengityksemme niskassaan.