Romelu Lukaku siirtyi viime kesänä Chelseasta lainalle Internazionaleen.

Chelsea oli hankkinut Lukakun vain vuotta aiemmin Interistä noin 113 miljoonalla eurolla, mutta Lukaku ei missään vaiheessa onnistunut nousemaan Chelseassa Inter-vuosiensa tasolle ja palasi pian lainasopimuksen myötä Italiaan.

Lukakun kausi Interissä on ollut hyvin vaikea. Koko syyskausi meni pilalle sitkeiden lihasvammojen vuoksi. Viime aikoina Lukaku on pysynyt kunnossa ja on onnistunut myös maalinteossa. Lukaku on viimeistellyt kuluvalla kaudella kahdeksan maalia.

Interin toimitusjohtaja Beppe Marottan mukaan Lukaku palaa joka tapauksessa Chelseaan kesällä.

– Lainasopimus kattaa kuluvan kauden, joten hän palaa Chelseaan kesäkuun lopussa, vaikka pelaisi miten hyvin tahansa. Tämä on ollut poikkeuksellinen kausi. Tarkoitan tietenkin kesken kauden pelattuja MM-kisoja. Lukaku ei ole kyennyt löytämään oikeaa virettään, jota hän tarvitsee pelatakseen parhaalla mahdollisella tasollaan. Lukaku ei ole vielä parhaassa iskussaan, eikä hän ole se pelaaja, jonka näimme menneisyydessä.

Marotta on aiemmin todennut julkisuudessa Lukakun haluavan siirtyä pysyvästi Interiin, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Interin ja Chelsean pitäisi päästä sopuun Lukakun siirtosummasta, eikä Inter ole suinkaan valmis maksamaan lähellekään Chelsean puolitoista vuotta sitten maksamaa summaa.

Chelsean päävalmentaja Graham Potter otti hiljattain lyhyesti kantaa Lukakun teoreettiseen paluuseen.

– Nämä keskustelut käydään kauden jälkeen. Lukaku on Interissä ja saa siellä peliaikaa.