Kepa Arrizabalaga aloitti kuluvan kauden Chelsean kakkosmaalivahtina.

Edouard Mendy oli pitänyt ykkösvahdin viittaa itsellään jo yli kahden vuoden ajan, mutta Mendy loukkaantui syksyllä ja Kepa pääsi siten peliajan makuun.

Kepa pelasi hienosti ja voitti Graham Potterin luottamuksen. Potter päätti nostaa Kepan joukkueen ykkösmaalivahdiksi ja espanjalainen on sittemmin pelannut kunnossa ollessaan kaikki Valioliigan ja Mestarien liigan ottelut.

Espanjan A-maajoukkueeseen palannut Kepa kertoi vaikeasta ajastaan Chelsean kakkosmaalivahtina. Tilanne oli Kepalle uusi, sillä hän oli ollut ykkösmaalivahti läpi uransa ja pelannut viikosta toiseen.

– Kävin läpi vaikeita aikoja. En ollut koskaan jäänyt ilman peliaikaa ja minun piti kohdata se tilanne. Asetin itselleni tavoitteen, että menisin päivittäin kotiin rauhallisena. Se oli ensimmäinen askel. Minun piti hyväksyä tilanne ja tehdä töitä kääntääkseni sen päälaelleen.

– Olisin mielelläni jättänyt kokematta sen tilanteen. Mutta minun piti analysoida se ja tehdä töitä itseni kanssa. Näen sen positiivisena asiana. Pidin jokaista ottelua suurena mahdollisuutena ja kiinnitin paljon huomiota pieniin yksityiskohtiin. Yritin olla parempi maalivahti. Nyt minulla on valmentajan luottamus ja yritän siten toistaa edellä mainittuja asioita päivittäin.

Kepa pitää Valioliigaa vaikeana sarjana myös maalivahdeille. Maalivahdit joutuvat kontaktiin pelaajien kanssa, eikä tilanteita aina vihelletä maalivahtien eduksi.

– Valioliiga on varsin ikävä sarja maalivahdeille. Sarja on hyvin vaativa. Maalivahteja ei suojella yhtä hyvin kontaktitilanteissa, mutta siihen tottuu.

Lähde: MARCA