Suomalainen yritysjohtaja Thomas Zilliacus kertoo jättäneensä keskiviikkona tarjouksen Manchester Unitedin ostamisesta holdingyhtiönsä omistaman sijoitusyhtiön XXI Century Capitalin kautta.

Zilliacus, 59, työskenteli 1980-1990-luvuilla Nokian Aasian-johtajana. Urheilun puolella hän on toiminut muun muassa Helsingin Jalkapalloklubin puheenjohtajana ja Jokerien osaomistajana.

– Jokaisen urheiluseuran pitäisi viime kädessä kuulua kannattajilleen, kommentoi Zilliacus tiedotteessa.

– Nykyinen kehitys, jossa miljardööri-sheikit ja oligarkit ottavat seurat haltuunsa ja hallitsevat niitä henkilökohtaisina leikkikenttinään, ei ole terve suuntaus.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

utdreport

@utdreport
Thomas Zilliacus, a Finnish entrepreneur who is the founder and chairman of novaM Group, a new social media group, has submitted a bid to buy #mufc through XXI Century Capital, an investment firm owned by his holding company

Zilliacuksen ideana on ostaa Manchester United puoliksi seuran kannattajien kanssa. Hän arvioi seuran tämänhetkiseksi markkina-arvoksi 3,9 miljardia dollaria (noin 3,6 miljardia euroa).

– Tarjoukseni perustuu tasavertaisuuteen kannattajien kanssa. Ryhmäni rahoittaa puolet seuran haltuunottoon tarvittavasta summasta ja pyytää faneja osallistumaan toisen puolen rahoittamiseen tätä tarkoitusta varten perustettavan uuden yrityksen kautta.

– Jos jokainen kannattaja osallistuu, se tarkoittaa alle 3 dollaria fania kohden. Jokainen liittynyt kannattaja saa käyttöönsä sovelluksen, jonka avulla hän voi mistä päin maailmaa tahansa osallistua ja antaa äänensä päättäessään seuran jalkapalloon liittyvistä asioista. Mitään päätöksiä ei tehdä, joita kannattajien enemmistö ei tue.