Joško Gvardiol on pelannut nappikauden RB Leipzigin keskuspuolustuksessa.

Tammikuussa 21 vuotta täyttänyt toppari nousi viimeistään koko jalkapalloilevan maailman tietoisuuteen marras-joulukuussa Qatarin MM-lopputurnauksessa. Gvardiol pelasi hienon turnauksen ja oli johdattamassa Kroatiaa pronssille.

Gvardiol nousi samalla maailman halutuimpien nuorien keskuspuolustajien joukkoon.

Lukuisat suurseurat ovat osoittaneet kiinnostuksensa Gvardiolia kohtaan, mutta RB Leipzig ei ole suunnitellut luopuvansa tähdestään kuluvan kauden jälkeen.

Sky Deutschlandin saamien tietojen mukaan RB Leipzig haluaa pitää Gvardiolin joukkueessaan vielä ensi kauden ja on valmis hylkäämään jopa sadan miljoonan euron tarjouksen topparistaan kesän siirtoikkunassa. Lähteen mukaan ainakin Chelsea, Manchester City ja Liverpool ovat kiinnostuneet Gvardiolista.

Gvardiol on itsekin todennut, ettei siirrosta ole järkevää puhua, koska seurajohto ei aio luopua hänestä kesällä. Gvardiolin sopimus RB Leipzigin kanssa päättyy kesällä 2027.