Manchester City ja Liverpool iskevät lauantaina yhteen Valioliigan todellisessa huippuottelussa.

Erling Haalandin pelikunto on vielä epävarmaa.

Haaland joutui jättämään Norjan A-maajoukkueen kesken maajoukkuetauon loukkaantumisen vuoksi. Kyse ei ole sen vakavammasta vammasta, mutta Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola ei osannut sanoa, pelaako Haaland lauantaina.

Guardiola tiedostaa, että pian on aika ottaa riskejä, sillä Manchester City tarvitsee lauantaisestakin ottelusta täyden pistepotin jatkaakseen mestaruustaisteluaan Arsenalin kanssa.

– Erling kuntouttaa itseään. Loppupeleissä lääkärit ja varsinkin itse pelaaja päättävät pelikunnosta. Riippuu siitä, miltä Erlingistä tuntuu. Puhuin hänen kanssaan torstaina. Erling tuntee olonsa hyväksi, mutta katsotaan.

– Elämä on riskejä täynnä. Tässä tilanteessa meidän on otettava sellaisia. Olemme tehneet tällä kaudella paljon maaleja ja Erling on tehnyt myös valtavan määrän maaleja. Mutta toisaalta olemme tehneet paljon maaleja siitä lähtien, kun olemme olleet tässä seurassa.