Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että Valioliigassa on outo viikko takana.

Antonio Conte lähti Tottenhamin peräsimestä 26. maaliskuuta, ja viikkoa myöhemmin lähtöpassit saivat myös Chelsean Graham Potter ja Leicesterin Brendan Rodgers.

Yli puolet Valioliigan seuroista ovat vaihtaneet tällä kaudella manageriaan. Chelseassa ja Southamptonissa vakituista valmentajaa on vaihdettu jo kahdesti kuluvalla kaudella. Brighton joutui vaihtamaan valmentajaansa, kun Chelsea osti Potterin heidän palveluksestaan.

Nykyisistä Valioliiga-managereista Klopp on toiminut tehtävässään pisimpään, seitsemän vuotta ja viisi kuukautta. Hän ja Manchester Cityn Pep Guardiola ovat ainoat valmentajat, jotka ovat pysyneet viroissaan yli viisi vuotta.

– Elefantti huoneessa on se, miksi minä istun yhä tässä. Viimeinen mies pystyssä, sanoi Klopp BBC:n mukaan, kun häneltä kysyttiin Potterin ja Rodgersin potkuista.

– Mielestäni kumpikaan seura ei ole sellaisessa paikassa, jossa ne odottivat olevansa. En voi sanoa siitä paljon. Tunnen heidät hyvin ja pidän molemmista.

– He ovat todella hyviä ihmisiä, fantastisia managereita molemmat, mutta silti asiat voivat mennä väärään suuntaan.

– Päätöksentekijät ajattelevat, että asioiden on muututtava, ja me kaikki hyväksymme, että se on osa tätä alaa.

– Tämä on ollut outo viikko. Conte viime viikolla, [Julian] Nagelsmann ja nyt nämä kaksi. Kausi lähestyy ratkaisevaa osuutta ja ihmiset pelkäävät, että he eivät ehkä saavuta tavoitteitaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Squawka

@Squawka
◉ Julian Nagelsmann
◉ Graham Potter
◉ Brendan Rodgers

Pick the next club of these three managers...

– Jokaisella heistä neljästä (Potter, Rodgers, Conte, Nagelsmann) on edelleen valoisa tulevaisuus jalkapallossa. Tämä ei ole mikään katastrofi, mutta tämä on tilanne, josta he eivät luultavasti pidä. Mutta se on osa tätä alaa.

Kloppille huomautettiin, että 11 Valioliiga-seuraa on vaihtanut manageriaan tällä kaudella.

– Se on kammottavan iso luku. Mutta sellaista se on. Jotkin seurat ovat alisuorittaneet tällä kaudella.

– Tiedämme kaikki, miten paljon se merkitsee taloudellisesti seuroille, varsinkin kun on kyse putoamistaistelusta. Samaa voisi sanoa sen osalta, pääseekö joukkue Mestarien liigaan vai ei.

– Odotukset ovat oikeutetusti olemassa, ja jos et saavuta niitä, sinun on hyväksyttävä heidän (päätöksentekijöiden) päätökset.