Chelsea ja Liverpool päätyivät maalittomaan tasapeliin tiistai-iltana Valioliigassa.

Kummatkin joukkueet ovat selvästi kauden suurimpia alisuorittajia. Chelsea on sarjataulukossa vasta 11. sijalla ja on käytännössä menettänyt jo mahdollisuutensa ensi kauden Mestarien liigaan, ellei seura onnistu voittamaan turnausta tällä kaudella. Se kohtaa puolivälierissä Real Madridin.

Liverpool on sen sijaan Valioliigassa kahdeksantena. Se on seitsemän pisteen päässä Mestarien liigaan oikeuttavasta neljännestä sijasta ja on lisäksi pelannut ottelun Tottenhamia vähemmän.

Liverpoolin tuloskunto ennen maaliskuun maajoukkuetaukoa oli suorastaan surkea. Siihen peilaten vieraspiste Stamford Bridgeltä oli suotuisa tulos. Sen tietää myös Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp.

– Saimme pisteen. Tämä oli vierasottelu. Kyseessä ei ollut uskomattomin ottelu, jonka olen elämässäni nähnyt. Näin kaksi joukkueiden välistä ottelua viime kaudella finaaleissa (Liigacup ja FA Cup) ja ne olivat täysin hulluja. Nyt kentällä oli kaksi hyvin samanlaista joukkuetta, mutta kummatkin pelasivat täysin erilaista jalkapalloa, sillä molempien itseluottamustasot ovat erilaisia, Klopp viittasi joukkueiden huonoon kauteen.

– Mutta silti tällainen taistelu oli juuri sellainen, jonka meidän piti esittää tänä iltana. Tämä on tapa, jolla aloitamme kehityksemme. Meidän ei olisi pitänyt tehdä muutamaa asiaa, mutta ne on korjattu huomiseen mennessä. Tarkoitus ei ole löytää sen suurempia syitä, vaan ennemminkin tehdä kovasti töitä ja siinä onnistuimme tänään ja pidin siitä.

Klopp tiedostaa, ettei joukkueen tilanne ole suinkaan helppo.

– Saimme pisteen enemmän kuin edellisissä otteluissamme ja voin helposti elää sen kanssa. Tämä ei ole tilanne, jossa menet kentälle ja annat kantapääsyöttöjä. Meidän on taisteltava itsemme läpi tästä tilanteesta.