Manchester City joutui pelaamaan viime viikonlopun Liverpool-ottelun ilman Erling Haalandia.

Haaland loukkaantui maajoukkuereissulla ja palasi kesken kaiken Manchesteriin kuntoutumaan vammastaan. Haalandin poissaolo ei kuitenkaan vaikuttanut negatiivisesti Manchester Cityyn, sillä Pep Guardiolan miehistö kaatoi Liverpoolin tyylipuhtaasti 4-1.

Guardiola vahvisti perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan Haalandin olevan pelikunnossa, kun Manchester City kohtaa lauantaina vieraskentällä Southamptonin Valioliigassa.

– Hän harjoitteli todella hyvin eilen ja toissapäivänä. Hän on valmis, Guardiola vakuutti.

Manchester City tarvitsee Haalandia, sillä seura on jäänyt kahdeksan pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneesta Arsenalista. Manchester Cityllä ei ole siten varaa pistemenetyksiin, jotta mestaruustaistelu pysyy edelleen hengissä.

Haaland johtaa 28 maalillaan Valioliigan maalipörssiä.