Liverpool isännöi Arsenalia sunnuntaina Anfieldilla Valioliigan huippuottelussa. 

Sarjakärki Arsenal on voittanut edellisen kerran Liverpoolin Anfieldilla syyskuussa 2012. 

Nyt Arsenal on kovassa paikassa, sillä se johtaa Valioliigaa viiden pisteen erolla Manchester Cityyn. Voitto sunnuntain ottelusta olisi valtava askel kohti Valioliigan mestaruutta, mutta Anfield on ollut Arsenalille hyvin vaikea paikka.

Yli 700 ottelua Liverpoolin edustusjoukkueessa takavuosina pelannut Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Jamie Carragher väittää, että sunnuntainen ottelu on Arsenalille suurin vuosikausiin.

– Mielestäni tämä on Arsenalille suurin mahdollinen ottelu, koska jos he voittavat tämän ottelun, valtaosa kansasta uskoo heidän voittavan mestaruuden. Jos he häviävät, on reaktio päinvastainen. Manchester City on pelannut ottelun Arsenalia vähemmän, ja kyseessä on juuri heidän välinen ottelu Etihadilla, Carragher totesi ennen lauantain otteluita.

– En voi ajatella suurempaa ottelua Arsenalin kannalta varsinkaan Valioliigassa. Edellisen kerran he pelasivat näin suuria otteluita Arsène Wengerin kulta-aikoina, kun Arsenal voitti Valioliigan mestaruuksia. Tämä ottelu tuntuu niin suurelta, koska tiedämme, miten vaikea on mennä Anfieldille ja hakea sieltä täysi pistepotti.

Ottelu käynnistyy sunnuntaina klo 18.30.