Manchester City ja Bayern München iskevät yhteen Mestarien liigan puolivälierien avausosassa tiistai-iltana Etihadilla.

Bayernin tuore päävalmentaja Thomas Tuchel käväisi lehdistötilaisuudessa maanantaina. Tuchel kertoi muun muassa mielipiteensä Erling Haalandista ja Pep Guardiolasta.

Haaland pelaa hurjaa kautta Manchester Cityssä. Kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan, on 38 ottelussa syntynyt 44 maalia. Haaland johtaa niin Valioliigan kuin Mestarien liigan maalipörssiä.

– Haalandin numerot ovat uskomattomia. Hänen kilpailuviettinsä on hurja. Silti Manchester City on paljon muutakin kuin Haaland. Voimme pysäyttää heidät vain kollektiivisen työnteon avulla. Guardiolalta puuttui Haalandin kaltainen pelaaja. Nyt hän voi laittaa kentälle uniikin pelaajan. Siihen ei ole helppo vastata, Tuchel myöntää.

Tuchel käväisi valmennusuransa alussa tutustumassa Guardiolaan Barcelonassa.

– Hän oli kohtelias ottaessaan minut vastaan. Opiskelin paljon hänen Barcelonaansa. Pep jakoi ideoitaan kanssani ja olen siitä kiitollinen. Kunnioitamme toisiamme paljon. Puhumme aina ammatillisista asioista.

Bayern pudotti PSG:n neljännesvälierissä. Julian Nagelsmann oli vielä tuolloin Bayernin päävalmentaja. Tuchelin mukaan Bayernia odottaa täysin erilainen haaste.

– Sillä ei ole mitään tekemistä PSG:n kanssa. Luvassa on erilainen ottelupari. Tiedän, että tulemme kärsimään kentällä, mutta samalla meidän on käytettävä hyväksemme omat hetkemme. Kohtaamme yhden maailman parhaista joukkueista. Minua ei haittaa se, että meitä pidetään altavastaajina.