Chelsean omistaja Todd Boehly on käyttänyt viimeisen vajaan vuoden aikana suorastaan valtavia summia uusiin pelaajiin.

Seuran nettokulutus siirtomarkkinoilla viime kesästä lähtien on noin 540 miljoonaa euroa pakkasen puolella, mutta siitä huolimatta Chelsea pelaa surkeinta kautta miesmuistiin. Se on Valioliigassa 11. sijalla, eikä pääse ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Lisäksi Chelsea on pudonnut kaikista cup-kilpailuista. Real Madrid voitti Chelsean Mestarien liigan puolivälierissä tylysti yhteismaalein 4-0.

BT Sportin jalkapalloasiantuntija ja Chelsean entinen pelaaja Joe Cole uskoo Chelsean joutuvan ongelmiin pelaajiensa myynnin suhteen. Chelsean on myytävä suurilla summilla pelaajiaan kesän siirtomarkkinoilla FFP:n (Financial Fair Play) vuoksi. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä Chelsean pelaajien palkat ovat niin suuret, että niistä on vaikea päästä eroon.

Colelta kysyttiin, miksi pelaajista voi olla vaikeaa päästä eroon.

– Egot ja suuret palkat. Lisäksi et voi saada potkuja, koska sinulla on sopimus. Kun jäät ulos kokoonpanosta, sinun henkinen voimavara heikkenee paljon – ja todella nopeasti.

Cole käytti esimerkkinä Eden Hazardia.

Hazard on pelannut noin neljän vuoden ajan Real Madridissa, ja häntä pidetään yleisesti koko Real Madridin historian surkeimpana hankintana. 115 miljoonan euron siirtosumma on tuonut neljässä vuodessa yhteensä seitsemän maalia. Real Madrid on yrittänyt päästä jo muutaman vuoden ajan eroon Hazardista, mutta Hazard ei suostu lähtemään seurasta. Hazard on joukkueen parhaiten palkattu pelaaja, vaikka on pelannut tällä kaudella vain 330 minuuttia jalkapalloa.

– Puhutaan vaikka yhdestä Chelsean seurahistorian parhaasta pelaajasta, eli Hazardista. Hän siirtyi Real Madridiin, mutta homma ei ole toiminut. Hazardilla on valtava palkka, eikä Real Madrid pääse hänestä eroon. Hazard on allekirjoittanut sopimuksensa ja hänellä on oikeus jäädä Real Madridin penkille istumaan. Ja sama tulee tapahtumaan myös Chelseassa, ellei seura ole proaktiivinen sen suhteen. Se tulee maksamaan seuralle valtavasti päästä eroon näistä pelaajista.