Manchester City pelasi keskiviikkona Bayern Münchenin vieraana 1-1-tasapelin ja eteni Mestarien liigan välieriin yhteismaalein 4-1.

Ottelua oli takana vajaat 20 minuuttia, kun kotijoukkueen ilta vaikutti jo saavan synkän käänteen. Toppari Dayot Upamecano sai punaisen kortin, kun hän kaatoi Cityn Erling Haalandin, joka oli karkaamassa maalintekoon. Kentältäpoisto peruttiin kuitenkin videotarkistuksen myötä, koska Haaland oli ollut paitsiossa.

Varttia myöhemmin Upamecanosta tuli kuin tulikin epäonnen soturi, kun pallo tuomittiin hänen käsivirheestään pilkulle. Ranskalaistoppari ja Bayern säästyivät kuitenkin isommalta takaiskulta, sillä Haaland ampui rangaistuspotkun yli.

Toista jaksoa oli takana reilut kymmenen minuuttia, kun Haaland iski viimein maalinsa, ja Upamecano seurasi jälleen aitiopaikalta. Tällä kertaa ranskalaistoppari liukastui juuri kohtalokkaalla hetkellä, Haaland eteni rangaistusalueelle ja tykitti pallon voimalla sisään.

Bayern tasoitti pelin 83. minuutilla Julian Kimmichin rangaistuspotkuosumalla, mutta otteluparin lopputuloksen kannalta maalilla ei ollut merkitystä.

Manchester City kohtaa välierävaiheessa Real Madridin, joka on voittanut Mestarien liigan ennätykselliset 14 kertaa – viimeksi viime vuonna. Kaavion toisella puolella vastakkain ovat paikallisvastustajat AC Milan ja Internazionale.

Välierät pelataan 9.-10. ja 16.-17. toukokuuta.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Man City reach their fifth #UCL semi-final! 💫

Linkki twiittiin.