Mikel Arteta toivoo Arsenalilta pikaista reaktiota kolmannen peräkkäisen pistemenetyksen jälkeen.

Arsenal nousi Martin Ødegaardin ja Bukayo Sakan osumilla kahden maalin takaa tasoihin kotiottelussa sarjajumbo Southamptonia vastaan. 3-3-tasatulos oli siitä huolimatta jälleen hukattu mahdollisuus mestaruusjahdissa.

Arsenal johtaa tasapelin myötä Manchester Cityä viiden pisteen erolla ennen keskiviikon keskinäistä kohtaamista Etihadilla. Cityllä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Arteta muistuttaa, että pisteitä on vielä jaossa City-pelin jälkeenkin.

– Se ottelu ei tule olemaan mikään finaali, koska vielä on kuusi ottelua jäljellä ja pisteitä pelattavissa, Arteta totesi Sky Sportsille.

– Tällä hetkellä tietenkin suurin huoli on kurssimme kääntäminen. Joidenkin pelaajien joilla on epäilyksiä, tulisi päästä pois niistä ja valmistautua otteluun Manchesterissa voittakseen sen.

– Jalkapallossa tulee hetkiä, jolloin tehdään virheitä, eikä olla parhaassa iskussa. Niistä on päästävä vain ylitse.

– Kyse ei ole siitä, että he hukkasivat tämän ottelun. He olivat valmiita tekemään enemmän, enkä ole nähnyt kenenkään piiloutuvan.

– En näe, että tässä olisi kenelläkään puutetta itseluottamuksesta. Kun joukkueelta puuttuu itseluottamusta, he menevät piiloon tiettyinä hetkinä. En nähnyt yhdenkään pelaajan tekevän sitä. He ottivat riskejä ja olivat innovatiivisia.

Arsenal ei ole onnistunut voittamaan Cityä vuoden 2015 jälkeen vierasottelussa. Pep Guardiolan miehistö on hävinnyt viimeiseen 15 valioliigaotteluun vain kerran Etihadilla.

LUE MYÖS!