Newcastle voitti sunnuntaina Tottenhamin kotikentällään 6-1 Valioliigassa.

Kotijoukkueen maali-iloittelu alkoi jo toisella peliminuutilla. Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris torjui Joelintonin laukauksen, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Jacob Murphy, joka vei isännät johtoon.

Toinen maali syntyi 6. minuutilla, kun Fabian Schärin pitkä avaus yllätti Tottenhamin puolustuksen täysin. Joelinton pääsi täysin vapaasti hyökkäämään linjan taakse ennen kuin ohitti Lloris’n ja laittoi pallon reppuun.

Magpiesin seuraavaa osumaa odoteltiin vain pari minuuttia. Tottenham menetti pallon omalla puoliskollaan ja Murphy päätti kiskaista pallon noin 25 metristä takanurkkaan. Newcastlen laituri näytti siltä, ettei ollut itsekään uskoa maaliaan ja lukemia tulostaululla.

Nöyryytystä jatkettiin 19. minuutilla. Newcastle riisti pallon omassa päädyssään ja hyökkäsi nopeasti vastaan. Joe Willock pelasi näyttävällä ulkosyrjäsyötöllä läpiajoon Alexander Isakin, joka eteni rangaistusalueelle ja sijoitti pallon verkkoon.

Ruotsalaishyökkääjä iski toistamiseen vain hetkeä myöhemmin. Newcastle eteni oikealta laidalta ja Sean Longstaff tarjoili boksiin syötön Isakille, joka haki oikean jalkansa nopeasti vapaaksi ja tykitti palloon samaan kulmaan kuin edellisessä osumassaan.

Valioliigan historiassa vain yksi joukkue on edennyt 5-0-johtoon nopeammin kuin Newcastle Tottenhamia vastaan. Man City nousi 5-0-johtoon Watfordia vastaan 18. minuutilla syyskuussa 2019.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

5 - Newcastle have taken a 5-0 lead within 21 minutes, the second-earliest a side has done so in Premier League history, after Man City v Watford in September 2019 (18th minute). Stop.

Täysin nollille Tottenham ei sentään jäänyt. Harry Kane sai hienon sommittelun päätteeksi pallon vasemmalla laidalla, ohitti yhden puolustajan ja laukaisi kuljetuksensa päätteeksi pelivälineen verkkoon 49. minuutilla.

Vieraiden päivä muuttui kuitenkin vielä synkemmäksi 68. minuutilla. Miguel Almirónin veto kimposi Tottenhamin puolustuksen kautta Callum Wilsonille, joka hoiti lähiedustalta pallon maaliin.

Newcastle nousi voiton myötä kolmanneksi, tasapisteisiin Manchester Unitedin kanssa, joka on pelannut ottelun vähemmän. Tottenham taas jatkaa taulukossa viidentenä.

Päivän toisessa Valioliigan ottelussa West kaatoi Bournemouthin vieraskentällä 4-0.